Добра новина за една от емблемите на Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
07:59 / 21.06.2023
4244
Във връзка с няколко материала на Plovdiv24.bg, в които информирахме за проблем, свързан с графитите на Дановия хълм, от общинското предприятие "Чистота" съобщиха добра новина.

През последните няколко години тепето, което се намира до самата Главна улица и центъра на града е подложено на набези от страната на по-млади пловдивчани, които се опитват да "разкрасят" скалите с различни грозни графити. Преди близо месец от наша публикация и няколко години, откакто пловдивчани сигнализираха Община Пловдив за грозните драсканици по едно от тепетата, ОП “Чистота" все още не е направило нищо по въпроса. 

След като преди няколко дни от предприятието се похвалиха, че са почистили графитите по Братската могила, то идва ред да поизчистят една от емблемите а Пловдив със статут на резерват - Дановия хълм, след като специализираната машина беше отремонтирана.

В момента екип на "Чистота“ премахва графити върху фасадата на читалище "Антим I“, за което е постъпило искане от кмета на район "Централен“ Георги Стаменов. Веднага, след като работата там приключи, ще започне почистването на драсканиците по стълбите и скалите на Дановия хълм, увериха от общинското предприятие. Очаква се това да стане до няколко дни.

Напомняме Ви, че тепето е кръстено на Христо Г. Данов - един от най-големите възрожденци, направил много за Пловдив и като кмет с изработването на първия градоустройствен план, и като книгоиздател с първата българска печатница. ТО е известно още като Сахат тепе заради часовниковата кула, която се намира на него.

Виж коментарите (0)

Още по темата (73):
18.02.2024 Почистването на Данов хълм - кауза пердута или защо битката е почти
загубена
19.08.2023 Почистиха част от графитите на Дановия хълм
14.06.2023 "Чистота" заличи драсканиците върху Братската могила
07.05.2023 Унищожават едно от богатствата на Пловдив, Общината - сляпа, глуха и
няма
22.03.2022 Премахват графитите от Сахат тепе
08.06.2021 Скулптурните фигури на Панаирния мост светнаха от чистота
Още новини от Новини от Пловдив:
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Новото затруднение за хиляди шофьори в Пловдив е факт, от Общинат...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Този влак повече никога няма да мине през Пловдив
Кола блъсна две 13-годишни момичета на пешеходна пътека в Пловдив...
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).