"Дни на зелената система" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:27 / 12.05.2016
1825
За поредна година община Пловдив чрез Дирекция "Екология и управление на отпадъците" организира отбелязването на "Дни на зелената система" и Международен ден на биологичното разнообразие. 

В периода от 16-ти до 24 май 2016 г., са планирани редица мероприятия, насочени към формиране у децата от ранна възраст на осъзнато екологично отношение към природата и отговорно поведение към обитателите й. 

Едно от основните събития ще се проведе на открито в Цар Симеоновата градина на 17-ти май от 14:00 ч., където главни действащи лица ще бъдат деца от пловдивските училища. Те ще представят свои проекти и тематични изработки. 

В същия ден ще бъде монтирана, специално моделирана и реализирана от учениците от Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура "Христо Ботев" библиотека на открито, която ще предостави възможността на посетителите в парка, при желание, да се насладят и на интересна книга под дебелата сянка на дърветата.

Такава библиотека на открито ще бъде монтирана и на територията на Младежки център - Пловдив на 19-ти май. В този ден любознателни млади природозащитници ще обменят знания по между си, посредством представяне на собствените си проучвания на тема "Биологичното разнообразие в подкрепа на хората и техния поминък". Беседата ще се състои в музей-аптека "Хипократ" в Стария Пловдив.

Финал на дните, посветени на зелената система и биоразнообразието, ще бъде отличаването на спечелилите в конкурса "Най-добре поддържана междублокова градинка в Пловдив".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).