Днес откриват мемориалната плоча на папа Йоан Павел II

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:40 / 13.04.2008
2042
Мемориална плоча, възпоменаваща посещението на Папа Йоан Павел ІІ в България през 2002 година ще бъде поставена на площад "Централен" в гр. Пловдив по инициатива на Община Пловдив. Днес след светата литургия в катедралния храм "Свети Лудвиг" от 10:00 часа с тържествено шествие верните ще се отправят към централния площад, където Негово Високопреосвещенство монсеньор Георги Йовчев ще благослови мемориалната плоча. От страна на Община Пловдив ще присъства г-н Георги Шопов - заместник-кмет "Образование и наука, култура и туризъм, спорт и младежки дейности". Мемориалът е изработен от скулптура Цвятко Сиромашки.

На 26 май 2002 г. Папа Йоан Павел ІІ отслужи света литургия на площад "Централен" в град Пловдив, на която провъзгласи за блажени отците успенци Камен Вичев, Павел Джижов и Йосафат Шишков. В катедралния храм "Свети Лудвиг" след посещението на Светия Отец бе поставена паметна плоча по повод срещата Папа Йоан Павел ІІ на 26 май 2002 година с християнската младеж от цяла България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).