Днес е последният ден на виенското колело в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:10 / 28.06.2021
5713
Виенското колело днес за последно ще се завърти над града. От утре започва демонтажът на колелото. За по-малко от месец съоръжението се утвърди като предпочитано място за забавление за малки и големи.

В рамките на месец хиляди посетиха атракциона, разположен на най-централното място в града. Увеселителното съоръжение предизвика огромен интерес сред пловдивчани и гостите на града и доказателство за това бяха дългите опашки пред входа. В социалните мрежи се появиха стотици снимки на Пловдив отвисоко. Много от гражданите оцениха и дизайна на колелото като споделиха, че се е вписал добре в иначе празния площад.

"Подобни атракции осмислят истинското предназначение на площада, а именно – да бъде място за общуване и забавление“, коментира временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив и зам.-кмет на финансите Величко Родопски.

В Община Пловдив постъпиха и официални запитвания за това дали се обмисля поставянето на подобен вид атракцион на постоянна локация в града и дали виенското колело ще се завърне в Пловдив.

"За нас най-голямата награда са дългите опашки от нетърпеливи посетители, които се извиваха пред колелото дори и в най-горещите дни“, коментираха от фирмата изпълнител и добавиха, че с удоволствие биха гостували отново в града.

Припомняме, че преди монтирането на съоръжението специално назначена от Община Пловдив комисия направи подробно заснемане на терена, на който е разположено колелото. Същата ще извърши оглед и след демонтажа, с който да удостовери състоянието на площадната настилка. Фирмата внесе в Общината гаранция в размер на 23 100 лв. още преди монтажа на колелото. В случай че има щети по настилката, те ще бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
29.06.2021 Общината и колелото – лимит на малоумните обяснения, ако може
09.06.2021 Оттеглиха идеята за меморандум върху разполагането на атракциони на пл. "Централен"
01.06.2021 Пловдивчани с интересни отговори на анкетата ни пред виенското колело
01.06.2021 Мнение: Това с колелото стана като онова с кулата
31.05.2021 Главният архитект на Пловдив взе отношение по казуса с виенското колело
31.05.2021 Иван Тотев разкритикува поставянето на виенско колело на пл.
"Централен"
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).