Директорът на "Старинен Пловдив" отчете година на промени

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
10:20 / 02.01.2019
6804
През годината семейството на "Старинен Пловдив" порасна - ОП "Туризъм" се вля в Общинския институт, а в средата на януари Общинският институт се сдоби и с нов шеф. При представянето на Йордан Илиев кметът Иван Тотев заяви, че го е избрал лично за длъжността, но го и предупреди - предизвикателствата пред него ще са големи, а задачите - сериозни.

Какво се случи за тази една година? Йордан Илиев отчете големите иновации в специално интервю-равносметка, което даде за Plovdiv24.bg.

И така:

"Старинен Пловдив" вече има лиценз за туристически агент. "Благодарение на това ние предлагаме билети на Ивентим за всякаква тип събития. Те се продават в над 23 държави по света и сега всеки един турист може да си закупи такъв от нашите информационни центрове", похвали се Илиев.  

През годината заработиха още специална електронна система, аудио гид, в града под тепетата вече се предлага и Сити кард. "Услугата е добре позната в световен мащаб, но Пловдив е пионер при въвеждането й в България. С нея се ползват намаления, отстъпки в музеи и различни обекти. Това са все услуги, които с времето ще бъдат доразвивани, към тях ще се добавят нови атракционни и входове", поясни директорът на Общинския институт.

А за дългоочакваната 2019-та година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата, Илиев сподели, че екипът му се включва с подкрепяща и поддържаща роля. Специално за откриващото събитие на 11,12 и 13 януари "Старинен Пловдив" готви концерти, изложби, светлинно шоу и още много изненади за всички любители на изкуството. 

Какво се случи през годината - вижте в интервюто на Plovdiv24.bg с директора на Общинския институт Йордан Илиев. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).