Детски ясли в центъра пред опасност от затваряне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 04.09.2010
1594
Ако спешно не бъде ремонтиран, кухненският блок в Детски ясли №18 ще бъде затворен, алармира кметът на район "Централен" Райна Петрова пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Към тази стъпка ще пристъпи РИОКОЗ след последното предписание, за проблема е предупредила общината, тъй кметството не разполага с необходимите средства.

Със 198 хил. лв. е трябвало да се спасяват аварийни ситуации във всичките 16 градини в района. С основните ремонти се заела общината, но засега нищо не била свършила. 

За да решат със собствени сили особено тежкия проблем с ВиК инсталацията в ЦДГ "Щурче", цяло лято се молели и събирали дарения от фирми и родители.

"През пролетта проведох процедура за ремонта на училище "Христо Смирненски", където трябваше да се премести Художествената гимназия. С решение на Общинския съвет прехвърлиха парите на голяма община и с фанфари обявиха как на 1 септември ще режат лентата. Дори процедурата не са започнали", нов упрек към градската управа отправи Петрова.

От три години нямало развитие и с детската градина на ул. "Лъджене", сградата все така си стояла в груб строеж. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).