ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Десетки пловдивчани бяха диагностицирани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:31 / 18.05.2024Коментари (0)4462
При огромен интерес преминаха безплатните прегледи на сърцето, организирани от УМБАЛ “Свети Георги" ЕАД - Пловдив. Над 300 души бяха прегледани в двата дни на кампанията, проведена в университетската болница и на центъра пред община Пловдив. Събитието се състоя по повод 17 май - Световния ден за борба с хипертонията.

Благодарение на профилактичните прегледи, десетки пациенти бяха диагностицирани с повишени стойности на кръвното налягане.  Лекарите успяха да контролират тези стойности и да насочат пациентите към подходящо лечение. Специалистите съобщават, че най-честите случаи, открити по време на кампанията, са свързани с артериална хипертония. Често се е налагало да коригират съществуващи терапии или и да предписват нови, поради неспазването на предишни лечения.

Средната възраст на преминалите преглед е от 50 до 75 години. Кръвното налягане на голяма част от тях е 135/70 и 150/85. Уловени бяха и стойности като 170/100, а тези пациенти досега не са търсили медицинска помощ до този момент.

В приемния кабинет № 11 на бул. "Пещерско шосе" 66 прегледите се извършваха от специализанта д-р Елиза Актерян, както и от стажант-лекарите Елица Желязкова, Анна Георгиева, Сибел Азиз и Даниела Зотева - Карамитева от Клиниката по кардиология на университетската болница. От 9:00 до 13:00 часа преминаха голям брой желаещи за преглед, които останаха силно впечатлени от отношението и професионализма на медицинския екип.

"Много хубава инициатива. Научих за безплатните прегледи от братовчедка ми.  Изключително важно е да се проверяваме периодично. Силно удивена съм от младите лекари тук. Много са внимателни, обясняват всичко подробно, така че да няма нищо неясно. Дават ни полезни съвети и се държат мило. Поздравявам ги!", сподели една от пациентките. 

Лечебното заведение, заедно със своите лекари и медицински специалисти, участва и в организацията на масовото измерване на кръвно налягане и на пл. "Стефан Стамболов" пред община Пловдив.

“Световният ден за борба с хипертонията е отлична възможност да напомним на обществото за сериозността на това състояние. Високото кръвно налягане е един от водещите рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания, които са основна причина за смъртност в световен мащаб. Нашата цел е да информираме пациентите и да им помогнем да управляват своето здраве по-ефективно. Радвам се, че младите ни лекари показват такова ниво на професионализъм и внимание към пациентите", каза началникът на клиниката проф. д-р Федя Николов.

 Инициативата на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив демонстрира значимостта на редовните профилактични прегледи и активната роля на здравните специалисти в борбата с хипертонията. Прегледите продължават да бъдат важен инструмент в диагностиката и контрола на това широко разпространено заболяване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: