Десети панаир на тренировъчните фирми – ТФ ФЕСТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:13 / 13.04.2007
830
49 тренировъчни фирми, 12 училища, 341 ученици и 45 учители от 12 града ще са изложители във феста, който за втори път се организира в реален изложбен център с партньорството на Международен панаир Пловдив. Съорганизатори на проявата са Министерството на образованието и науката и Сдружение "Българска тренировъчна централа".

Тазгодишният ТФ ФЕСТ, който е част от проекта "Мост между училището и бизнеса", си поставя целта да бъдат представени постиженията на учениците пред бъдещите работодатели; да се осигурят възможности за участие на реални фирми като фирми ментори и да се създадат подходящи условия за нормалното провеждане на производствената практика на учениците от професионалните гимназии.

За първи път, на Десетия панаир на тренировъчните фирми, ще се включи Българският форум на бизнес лидерите с презентация на идеята за провеждане на час по бизнес в учебно-тренировъчните фирми с участието бизнеса. Резултатите от първия по рода си конкурс за комплексно представяне на тренировъчните фирми, чиито оценители са реални фирми и университети, ще станат известни по време на феста. В неговата програма е новост и Ученическият бизнес форум в рамките на Българската мрежа на тренировъчните предприятия.

Под наслова "Срещи с бизнеса" участващите в Десетия панаир на тренировъчните фирми ще могат да чуят лекцията "Изборът на професия и предизвикателствата на ЕС" на доц. д-р Драгомир Бояджиев от консултантско дружество "DB Interconsult". Какви са предимствата на програмата EUROPASS ще обясни Венцислава Чепишева от Центъра за развитие на човешките ресурси към Националния EUROPASS център. Владимир Христов, завеждащ секция "Образование" в Български бизнес системи, ще представи проекта "Мобилната класна стая".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).