"Демократична България": Всеки гражданин ще може да участва онлайн в управлението на града

Автор: Георги Кирилов
Коментари (5)
15:12 / 27.08.2019
8606
Репортер на Plovdiv24.bg разговаря с председателят на пловдивската структура на "Да, България" Веселина Александрова. Ето какво сподели тя специално за нашите читатели.

- Ще се яви ли "Демократична България" обединена на местните избори в Пловдив?

- Както на изборите за европейски парламент, така и сега подготвяме регистрацията в ЦИК на "Демократична България – Обединение". Трите формации в коалицията – "Движение Да България“, "Демократи за силна България“ и "Зелено движение“ работим заедно на пловдивски терен, много преди Обединението да е станало факт в София. Продължаваме в същия формат и дух на единомислие.

- С каква формула ще участвате?

- Ще подредим листата за общински съветници и ще издигнем кандидати за районни кметове, като съблюдаваме принципа на справедливост, като отчитаме качествата на кандидатите и приноса на партиите членки за Пловдив, както и с оглед на укрепване и разширяване на обединението на демократичната общност с участието и на граждански номинации.

- Каква ще е платформата ви, на какво ще заложите?

- Целим превръщането на града в модерен и конкурентен европейски град с изцяло дигитализирана инфраструктура. Град с алтернативен чист транспорт, достъп до качествено образование и културно съдържание. Град, в който ще можете да запишете детето си на градина през телефона, ще можете да си купите билет за градския транспорт през телефона, да подадете сигнал през телефона до всяка институция и да получите отговор до 24 часа. Град с отворен достъп до всички общински решения и документи. Град, в който допитванията/референдумите отново са през телефона. Винаги сме настоявали за Община, отворена към пловдивчани. Това е напълно постижимо, спестява ресурс, облекчава комуникацията и ограничава възможностите за корупция. Ще предложим решения по едни от най-наболелите теми за пловдивчани в последните години – неефективното разходване на публичен ресурс, градоустройството, създаващо проблеми с трафика, паркирането, зелените площи и мръсния въздух. Ще върнем усещането на пловдивчани за принадлежност към този град и загубеното усещане за общност. Връщайки му инициативата, ще възродим гражданското общество, което сега е с основателното убеждение, че нищо не зависи от него.

- Смятате ли, че ще успеете да убедите демократичен Пловдив, че вие сте автентичната десница?

- "Демократична България" е обединение от политически организации, които искат съвременни решения за града ни, решения които се взимат наистина демократично, а не с фалшификация на демокрацията. Настоящият местен парламент е точна картинка на фалшификация на демокрацията и на модела на управление, наложен от ГЕРБ и Иван Тотев – без реална опозиция и с послушно "вдигане на ръка“ за гласуваните решения, решения еднолични, без експертиза и без допитване. Ясно заставаме срещу този модел на управление, той е вреден за Пловдив. За предстоящите избори кандидатите са същите, които са на сцената от години, те са вече изчерпани и представата им за управление на града стига до "спазаряването“ на гласове и подкрепа срещу позиции в местния парламент. Създаването на по-добра среда за живеене и за бизнес чрез публично-частни партньорства, по-малко регулации, връщане инициативата на гражданите и оптимизиране на разходите – всичко това ще доведе и до по-ниски данъци, които сега се събират, за да се покриват раздути разходи. Това е демокрацията, другото е имитация.

- Кога се очаква да обявите кандидатурите си за кмет, районни кметове и общински съвет?

- Смятам, че в началото на септември ще бъдем готови, след като сме изпълнили процедурите си по гласуване на кандидатите. Предвид вече обявените кандидатури, Демократична България има отговорността да обяви кандидатура, която ще е истинската алтернатива за Пловдив.

Виж коментарите (5)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).