Делото за убийството на абитуриентката Стефка отново в съда, но само като възстановка

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
13:47 / 16.04.2019
6295
Емблематичното за Пловдив дело за убийството на Стефка Маджарова, приключило е 19-годишна присъда, отново "оживя". Това стана по време на Деня на отворените врати на трите пловдивски съдилища - Апелативен, Окръжен и Районен съд, когато студенти от Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" направиха възстановка на съдебен процес. Те се спряха именно на делото на убийството от 2013 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Студенти в трети курс в Юридическия факултет се превъплътиха в ролите на подсъдим, прокурор, частно обвинение, защитник, свидетели, вещи лица, съдебен състав. Във възстановката си всички те стъпиха на реални факти, експертизи, протоколи, свидетелства от делото за убийството на момичето от 2013 година.

След изясняване на делото, съдът се оттегли на тайно съвещание, за да реши каква да бъде присъдата. И днешният съдебен състав реши - 17 години затвор за убиецът.

Припомняме, че реалният подсъдим Владимир Костадинов беше признат за виновен, че на 12 срещу 13 юни 2013 г., воден от ревност, е удрял някогашната си приятелка Стефка Маджарова, докато я докара до безпомощност. След това я поставил по очи във водата на канала край Йоаким Груево и момичето се удавило. Тялото беше намерено на 13 юни от рибар. Присъдата е 19 години затвор при строг режим.

За безупречното си представяне в днешния съдебен процес студентите получиха грамоти от председателя на Апелативен съд Пловдив - Магдалина Иванова.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).