Деца сглобяват "Частици от Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:16 / 20.08.2018
2953
Със състезание по подреждане на пъзели и разпознаване на забележителности от нашия град стартира същинският етап на проекта "Частици от Пловдив“, част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата“.  Проектът е на  Народно читалище "Димитър Благоев - 2008 г. - град Пловдив" и се реализира по Отворена покана "Читалища – общностно участие и иновации“ на Фондация “Пловдив 2019".

В петък проектът ще гостува на летен детски клуб "Любознайковци“ към Народно читалище "Съвременник – 1986“ и ще запознае малките пловдивчани с най-известните места от града и с тяхната история. Два отбора ще се състезават в няколко кръга – разпознаване на места и забележителности и скоростно подреждане на пъзел. Надпреварата ще се проведе в библиотеката на читалището от 14:00 часа.

За целите на "Частици от Пловдив“ са заснети фотографски 50 обекта в града - сгради и паметници от особено значение за културата му. Снимките са обработени и от тях са направени 50 пъзела. Екипът по проекта, заедно с доброволци, ще посети училища и читалища в града и областта, където децата ще подреждат пъзелите, ще разпознават забележителностите и ще разказват дали и кога са ходили там. Идеята е чрез дидактични игри децата на Пловдив да се запознаят и да научат нещо ново за богатствата на своя град, да се събуди интересът им да посетят нови и непознати места и да се гордеят с това, че живеят в Пловдив.

Финалът на проекта ще бъде поставен през месец декември с изложба на пъзелите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).