Дано никога повече да не ставаме свидетели на подобна грозна гледка в центъра на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:37 / 29.01.2023
7179
Край на срамните палети и подръчни средства за обезопасяване, в случай на счупено стъкло при Римския стадион.

Пловдивчанинът Виктор Шапилов публично държи да благодари чрез Plovdiv24.bg за съдействието на Таня Славова от ОИ "Старинен Пловдив".

На 20-ти януари той е изпратил аргументирано предложение, в което случай на счупено стъкло, да се ползва евтин прозрачен плексиглас, или друго по-адекватно временно обезопасяващо решение. Причината за това негово предложение е, че подобна плоскост може да бъде оформяна за всяка една позиция от парапета в случай на бъдещи проблеми и на пръв поглед не се различава от текущото стъкло.

Шапилов изразява своите адмирации относно положените усилия, довели до установяване на извършителите. В рамките на 24 часа той е получил отговор и още в първия работен ден предложението е било приложено, като резултатът е повече от приличен и отговарящ за централна градска част - емблема на една културна столица.

Най-добрата превенция от подобни нелицеприятни случки е осъзнаването, че няма да се разминат никому подобни прояви. Все пак не трябва да се забави и същинската замяна с истинско стъкло и устойчиво на атмосферните условия и отговарящо на завършения вид.

Plovdiv24.bg припомня, че на 16 януари стъклените парапети на Римския стадион в центъра на Пловдив отново станаха жертва на вандалски акт. В записите от охранителните камери, с които Общинска охрана разполага, ясно се вижда как между 01:45 - 1:55ч. двама души, млади момчета, идват от посока Стария град и слизат по стълбите до градинката на Джумая Джамията.

 По-ниският се засилва и изритва с крак едното стъклено пано от парапета на Римския стадион. Стъклото се чупи и пада на тревната площ вътре в стадиона. Избити са и два от държачите на стъклото. За щастие няма пострадали хора, предвид часа на инцидента. След това двамата продължават по Главната улица в посока община Пловдив, като по пътя си изритват и вратата на магазин, в резултат на което е счупена само пантата му.

Два дни по-късно служители от Четвърто РУ са разкрили самоличността на двамата млади мъже, съпричастни към вандалската проява. По време на разпита единият е обяснил, че стореното е под въздействие на алкохол.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (161):
11.04.2023 Ударно започна почистването на един от туристическите обекти в Пловдив
17.02.2023 За един месец оправиха счупеното стъкло на Римския стадион в Пловдив
23.01.2023 Добра новина за един от най-посещаваните туристически обекти в
Пловдив
18.01.2023 Хванаха гаменчето, което счупи стъклото на Римския стадион
16.01.2023 Питаме малкото вандалче - защо го направи? Сега срам ли те е?
27.09.2021 Разказаха изключително интересни данни за новата археологическа атракция на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).