"Дакота" с официална премиера пред пловдивска публика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 16.09.2015
1420
Днес от 19,00 часа представлението "Дакота" ще има своята официална премиера пред пловдивска публика. Спектакълът по едноименната пиеса на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран е включен в официалната програма на 16-тото издание на театралния фестивал "Сцена на кръстопът". 

За първи път Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов участват в емблематичния театрален фестивал в Пловдив със своя собствена продукция. 

Главният герой в "Дакота" работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. 

Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере, къде свършват сънищата и откъде започва истината.

Творбата на Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза "Игнази Иглесиас" и е един от най-поставяните му текстове в театрите в цял свят.

Според режисьора Владимир Пенев "си е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на "Дакота".

Мястото на представлението ще бъде допълнително уточнено.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).