Да устоиш на времето! "Старинен Пловдив" става на половин век

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
00:05 / 11.03.2019
4731
"Старинен Пловдив" отбелязва половинвековен юбилей; от института вече зарадваха пловдивчани и гостите на града, че празниците ще са цял месец, а рождениците... те ще раздават награди и подаръци. По този повод Plovdiv24.bg разговаря с директора на Общинския институт Йордан Илиев.

"Дали 50 години са малко или много, зависи от гледната точка. На фона на древната история, която Старият град пази, 50 години са една точка във времето. Но от гледа точка на институциите това е една доста дълга и устойчива във времето линия, която е била спазвана и към днешна дата имаме възможността да отпразнуваме 50-годишнината на "Старинен Пловдив", сподели той. За по-младите Илиев припомни, че в началото всичко започва с Атанас Кръстев - Начо Културата.

Около него се събира пловдивската бохема, известни пловдивски творци и писатели и така се вдъхва нов живот на - към онзи момент, по-слабо посещаван и развит Стар град, превръщайки го в перла в короната. 

И така - празниците започват на 1 април с приятно веселие на Лапидариума, ще има торта, поканени са всички служители през годините, поканена е пловдивската бохема. След това в Балабановата къща ще се открие изложба на незабравимия асеновградски художник Коста Форев. Голямата Стоянка Мутафова също се включва в честванията - на 11 април тя ще представи книгата си "Добър вечер, столетие мое", след което ще се срещне с пловдивчани. Юбилеят ще се преплете и със 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов. 

"За юбилея искаме да направим нещо по-различно, по-разчупено. Затова казваме, че тази година рожденикът ще раздава награди", разкри също така Йордан Илиев. 

Какво да очакват пловдивчани и гостите на града от празника на институцията, която действа на територията на най-любимата пловдивска забележителност, как могат да спечелят чуден подарък, както и какви приятни изненади е подготвил "Старинен Пловдив" до края на годината - вижте в специалното интервю на Plovdiv24.bg с директора на Общинския институт Йордан Илиев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (213):
16.03.2024 Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца
18.02.2024 Старият град е под блокада, пловдивчани пропищяха от автомобили
01.11.2023 Старият град блесна с ново осветление
15.10.2023 Ергенът Виктор по гащи в тв ефир
28.09.2023 След публикация на Plovdiv24.bg махнаха бетонираната кашпа в Стария
град
26.09.2023 "Празници на Стария град"2023 продължават с интересна програма
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).