Да помогнем на малката Маринка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 25.03.2020
4969
Ето какво сподели пловдивчанката Таня Стайковска - майка на 8-годишната Маринка Благовест Христева:

"Това е моята прекрасна дъщеря Маринка – тя е усмихната и лъчезарна млада госпожица само на 8 годинки, от град Пловдив, мечтае да стане сладкарка и да си има собствена сладкарничка, където да работи заедно с мама. Обича да танцува и играе. Живее с мен и по-малката си сестичка Аля, с която са много привързани, но за съжаление са разделени през повечето време, защото на Маринка често ѝ се налага да бъде в болница.

Сега е във втори клас, от който е посещавала едва два учебни дни. Първи клас мина трудно и емоционално съкрушително, защото, когато имаше възможност, сутрин ходеше на училище, а следобед в болницата, а на детска градинка също почти не е ходила.

Причината е, че през юни 2015 година, Маринка бе диагностицирана с тумор на мозъка и обструктивна хидроцифалия.

Вече има направени три операции – една за поставяне на шънт с клапа в мозъка по повод хидроцефалията и две операции в опит за отстраняване на части от тумора, тъй като поради местонахождението му, цялостното отстраняване е невъзможно.

През годините са проведени множество курсове на химиотерапия, които са с незадоволителен терапевтичен ефект и туморът продължаваше да се развива.

След последната операция, която се проведе през месец октомври 2019 година, туморът започна да прогресира по цялата нервна система. Веднага се започна лъчелечение с киберож и съпътстваща химиотерапия.

Проведени са множество изключително скъпи изследвания в България и чужбина. Последното такова е генетично, с насока таргетна терапия, направено директно върху последно извадените части от самия тумор. 

За наша радост се установи положителен резултат към няколко медикамента и веднага бе започната терапия с Траметиниб. 

Скоро след това Маринка взе да се подобрява и след шестмесечен престой в болници, бе изписана и се прибра в къщи.

Всичко което можеше да се направи, бе направено – таргетната терапия е последната надежда за стабилизиране и живот на детето. Всички сме безкрайно щастливи, че все пак с напредването на медицината бе открит медикамент, който да помогне и на Маринка да продължи напред.

За съжаление медикаментът не се покрива от държавата и трябва да се закупува лично от нас, наред с всички други лекарства и добавки, които се налага ежедневно да приема.

Месечната сума от 5 000 евро за таргетната терапия и всички необходими медикаменти става огромна и непосилна за семейството ни, а терапията трябва да се проведе в продължение минимум на две години!

Затова се обръщаме към вас, мили хорa – помогнете на Маринка да порасне, да осъществи своята мечта за сладкарница, да създаде семейство, да стане щастлив и достоен човек!

Благодарим ви!"

Може да дарим средства за лечението на малката Марина на сайта bg.helpkarma.com, като кампанията е "Заедно за Маринка".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).