ДСБ против честването на 50-годишнината на "Альоша"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:03 / 07.11.2007
3262
На пресконференция днес политическа партия ДСБ излезе с декларация във връзка с честването на 50-годишнината от построяването на паметника "Альоша". Според ДСБ тържествата са опит за провокация срещу демократичния път, по който върви България като равноправен член на НАТО и Европейския съюз.

"Инициативен комитет от управляващи и русофили подготвя пищен празник по повод 50-годишнината от построяването на паметника "Альоша". Молебен, празничен концерт, военни почести и заря ще разтресат градът ни не заради славна българска победа , освободителна годишнина или паметно национално събитие , а в чест и прослава на датата, на която е построен паметника "Альоша" - символ на българската окупация. За реализацията на този акт има най-малко две причини - или проявата е израз на невиждан по света мазохизъм, или сме свидетели на опит днешните управляващи докато за пореден път съсипват България да нанесат коварен удар срещу народната памет и националното ни достойнство.

Ние се прекланяме пред паметта на 20 милиона руснаци, загинали по време на Втората световна война и на другите над 20 милиона , които съветския режим сам погуби. Но два пъти по-дълбоко се прекланяме пред паметта на всички онези стотици хиляди българи избити без съд и присъда от комунистическия режим, поставен на власт от Съветската армия след окупацията. Ето защо считаме , че днешния просъветски пир е пир по време на чума и престъпление срещу демокрацията в една суверенна държава. А може би това е цената на волята ни да живеем в свободна и , независима и достойна България", се казва още в декларацията на ДСБ.


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
04.11.2013 Почина Алексей Скурлатов, прототипът на паметника на Альоша
07.01.2008 Излъчват филм за 50-годишнината на "Альоша" утре
10.11.2007 Пловдив отбеляза 50 години паметник Альоша
09.11.2007 Георги Пирински ще участва в честването на 50 години от създаването на
"Альоша"
08.11.2007 Тодор Петков посрещна делегация от родното място на прототипа на
Альоша
08.11.2007 Дъщерята на Алексей Скурлатов пристига за честванията на Альоша
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож
Елитно училище в Пловдив изпрати абитуриентите
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Читател: Още колко души трябва да умрат, за да се промени нещо?
Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).