ДПС иска стария режим за каруците в Пловдив! Какво мислят пловдивчани?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (108)
11:03 / 22.11.2013
14983
Общинските съветници от ДПС Антон Карагьозов, Джамисет Джафер и Бранимир Иванов ще внесат предложение за отмяна на пълната забрана за движение на каруци в Пловдив, която бе приета от Общинския съвет на 17 октомври. Преди да бъде приета тази пълна забрана, движението на каруците в града бе разрешено само на територията на квартал "Столипиново", но това така и не се спазваше

Припомняме какво каза по повод забраната зам.-кметът на града Александър Държиков преди време за читателите на Plovdiv24.bg:

"Предложението за забрана на каруците, което бе внесено в ОбС в редовен порядък, а не в последния момент, не е някакъв едноличен акт. То бе достъпно за обществено обсъждане на сайта на общината две седмици и всички отзиви и оценки за него бяха положителни. Комисиите към местния парламент също го разгледаха без забележки, а на самата сесия нямаше абсолютно никакви дебати и то бе прието само с 3 гласа "против". Ако някой общински съветник имаше аргументи срещу промяната в Наредбата, ние бяхме отворени за диалог. Никой обаче не предизвика подобен дебат", обясни Държиков и посочи конкретните причини за вземането на това решение.

"За последните няколко месеца от февруари-март нас

АНКЕТА:
Да се разреши ли отново движението на каруци в Пловдив?

Да
Не

ам има съставени над 50 акта на каруци за различни действия, вредни за обществото. Ще ви изброя само някои от тях - износ на инертни материали от коритото на река Марица; нерегламентирана сеч; незаконно превозване на капаци на дъждоприемни шахти, което се отразява както на безопасността на движението и създаване на предпоставки за ПТП, така и на екологията; нерегламентирани сметища и други. Нека не забравяме, че освен всичко останало Пловдив е и кандидат за Европейска столица на културата. Освен всичко останало ограничението за движение на ромски каруци, които бяха разрешени само на територията на "Столипиново", просто не се спазваше", изчерпателен бе заместник-кметът.


Виж коментарите (108)

Още по темата (104):
17.11.2023 Като в Дивия Запад пред КАТ Пловдив
04.12.2021 Поредна каруца по улиците на Пловдив! Докога?
15.08.2021 Ромска каруца свободно се движи из Пловдив, до нея - полицейска кола
04.06.2021 Вижте как каруца прави ляв завой в Пловдив
22.04.2021 Кон тегли камион по "Рогошко шосе" в Пловдив
08.04.2020 Осуетиха опит за голям палеж в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).