ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ДФ "Пловдив 112" с най-голямата награда в националния конкурс за доброволци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:26 / 11.03.2021Коментари (1)1538
Кметът Здравко Димитров връчи отличия на представители на ДФ "Пловдив 112“ и им благодари за всеотдайната работа на първа линия от началото на пандемията от COVID-19.

За поредна година Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и "Националната асоциация на доброволците в Република България" (НАДРБ) организира конкурс по повод Международния ден на доброволеца 5 декември. Надпреварата се проведе в три категории.

Тази година Доброволно формирование "Пловдив 112“ спечели симпатиите на публиката в онлайн допитването на НАДРБ с 834 гласа, следвани от ДФ "Павликени“ с 486 гласа и ДФ "Свиленград“ с 331 гласа. Пловдивското формирование е на трето място в категория "Доброволно формирование на годината“, след гласуване на комисия, съставена от членове на НАДРБ. Наградата за доброволно формирование на годината е присъдена на ДФ "Столична Община“, а втора позиция заема ДФ "Свиленград“.

Здравко Димитров връчи грамота на доброволеца Цветан Йошев, който бе сред първите номинирани в категорията "Личност на годината" от  ДФ "Пловдив 112“.  "Това е признание за всеотдайността, желанието и упорития труд на един млад човек, който е воден от нуждата да помага на хората“, заяви кметът при връчване на отличието. 

"Щастлив съм, че съм част от най-силното доброволно формирование в страната, което обединява хора с големи сърца“, сподели от своя страна Йошев. По думите му с всяка мисия той научава по нещо ново и придобива нови умения, с които може да бъде полезен на обществото.

Зам.-кметът с ресор "Обществен ред“ Йордан Ставрев коментира, че пловдивското формирование е готово да обучава все повече хора за спасителни акции при кризисни ситуации и добави, че след подготовката си тези млади хора могат да се насочат към военните, полицията или други структури.

В момента в ДФ "Пловдив 112“ се обучават 12 нови доброволци като предстои да се включат в екипа на формированието след завършване на тяхната подготовка.

"Тази година започнахме една амбициозна програма за обучение, чрез която ще проведем специализирани подготовки за повишаване квалификацията на доброволците“, заяви ръководителят на формированието Атанас Даков.

Той сподели, че отличието в категория "Награда на публиката“ е висока оценка за пловдивското формирование, защото усилията на доброволците са насочени именно към хората.

На церемонията присъстваха още началникът на отдел "Обществен ред и управление при кризи" Емил Вълков, главен експерт Костадин Пейчинов, представители на ДФ "Пловдив 112“. Гост на церемонията беше генерал-майор Явор Матеев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Наградата е за тези които вече не са в ДФ-то! Съсипвате всичко хубаво за някой лев...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: