ДБГ-Пловдив: Готови сме за изборите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:22 / 12.03.2013
6020
Движение България на гражданите - Пловдив днес официално представи районните си координатори за град Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това са Даниела Николова - "Западен", Теофана Гърбучева - "Северен", Савина Петкова - "Южен", Георги Сребрев - "Тракия" и Михаил Кьосев - "Централен".

"Изнесената информация в някои сайтове, че Меглена Кунева ще води листата на Движение България на гражданите(ДБГ) в Пловдив, е спекулация", заяви шефът на урологичното отделение в МБАЛ Пловдив и координатор на Движението за Пловдив д-р Димитър Шишков. 31 са нещата, които според него и съмишлениците на ДБГ ще променят живота на хората в страната.

"Ще започнем с широк дебат за приемане на нова конституция, която да гарантира, че онези, които упражняват власт, ще носят отговорност", започна той срещата с медиите. 

Изчистване на избирателните списъци от "мъртви души", намаляване наполовина размера на държавната субсидия за политическите партии, отменяне на привилегиите на народните представители като служебни автомобили, безплатно паркиране и почивни станции, гаранция за това, че след две години нито едно българско дете няма да чака за детска градина, са само част от предложенията на Движение България на гражданите. 

Увеличаване на бюджета за образование с поне 500 000 лв. гарантират от движението. Освен това, представителите на партията искат да се удвоят средствата за развитие на масовия спорт, както и създаване на условия за разкриване на поне 150 000 нови работни места в рамките на две години. 

Чрез улесняване на инвестициите с премахване на "данък несигурност" и "такса административен произвол", отменяне на данък върху лихвите и увеличаване поетапно на бюджетните заплати от Движение България за гражданите смятат, че чувствително ще се промени в по-добра насока живота на хората в страната.

С приемането на Закон за подпомагане и развитие на българската култура, ще се гарантират държавните ангажименти и ще се улесни инвестирането в културни проекти. Безплатен интернет във всички училища, болници, читалища и административни сгради продължават изготвения от ДБГ списък с нещата, които трябва да променят живота на българите. 

От движението предлагат и спиране източването на парите от здравните вноски, реформиране на спешната помощ, възстановяване на училищното здравеопазване, ограничаване корупцията в обществените поръчки, осигуряване на гражданско участие в държавните регулаторни органи и др.

На пресконференцията присъстваше и адв. Йонко Грозев, секретар на Движение България на гражданите.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).