ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цял квартал почти денонощие без ток след като техници на EVN подпалиха трафопост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:55 / 26.06.2010Коментари (16)6022
© Plovdiv24.bg
Така изглеждаше трафопоста след "профилактиката" на служителите на австрийския електроразпределител
Както Plovdiv24.bg съобщи по-рано, вчера техници на EVN подпалиха трафопост, в който правиха профилактика.

Веднага след публикацията, потърпевши от инцидента ни изпратиха повече подробности.

Вчера сутринта около 8:45 електричеството в квартала около улица "Авксентий Велишки", в района около Младежкия дом, е прекъснало. Живущите в квартала са потърсили веднага информация каква е причината. Оказало се, че трябва да се прави профилактика на системата, обявена като, че ли нароча, естествено в малко четена медия. Хората трябвало от техниците и познати, работещи в електрическата компания, да научават каква е причината и, че електричеството трябва да бъде възстановено в късния следобед, около 16:00.

"Към 17:00 се прибрах и имаше ток, но след около половин час отново спря. Отидох да видя какво става, когато вече пожарната гасеше горящия трафопост", коментира пред репортер на Plovdiv24.bg потърпевш от липсата на електричество за което си е платил пловдивчанин.

Вечерта служители на EVN подменяха изгорелите трансформатори с помощта на кранове. На сутринта около 6:00 жителите са установили, че вече електричеството им е възстановено, но няма кой да възстанови щетите и неудобствата, които те са понесли, заради поредната издънка на тотално компрометираната австрийска компания.

От EVN естествено все още не са наясно какво се е случило и разследват причините за инцидента.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Профилактиката е правена от български, а не от австрийски момчета! Съгласявам се с Бате Бойко, който много подробно и точно е описал действията, записите и последствията при една авария... както и това, че потреблението е двойно и тройно по-голямо от преди години, когато нямахме климатици и още много други екстри. Обаче, ще се съглася и със Акулата - т.нар. инвестиции бяха много смешни, макар и да могат да се нарекат инвестиции - купиха лади Нива - десетина броя, направиха голяма реклама - незнайно кому нужна, щото са самички на нашия пазар... и други. А можеше да се подновят някои от съоръженията - едно по едно, капка по капка, току виж станал вир... Много от нещата се побългаряват у нас - чужденците се учат бързо и хващат нашите маниери на работа, защото е по-лесно...
0
 
 
Нека сега всички живущи, които са нямали ток да подадат по една яка жалба и по един иск за по 10 000 лева за щети към евн и да им гледаме сеира.. Ама те не са много виновни, че смучат нашите кинти - виновни са малоумниците, които си напълниха гушите, продавайки родния ни електроразпределител ...
на 26.06.2010 г.
+3
 
 
На два пъти съм виждал запален трафопост, и картинката беше като на снимките.И двата случая бяха през комунизма,когато твърдите че са били старите майстори! Не искам да защитавам ЕВН,нито техниците които са работили там и които са виждали Австрия само по телевизията защото са наши момчета.Не искам обаче и да ги съдя,защото аварията е сериозна и би следвало да има разследване което да установи причината и чак тогава виновните ако има такива да си понесат последствията. Не съм в тяхната област,но зная че в един трафопост,не се влиза току така от сульо и пульо и просто се човърка нещо както когато си правим изгорелите бушони.Там има цяла йерархия от издаващ наряда,проверяващ наряда,през самите електротехници,които имат съответна група за работа с високи напрежения.Всяко едно действие пък е записано в съответен дневник,който носи имената и автографите на по-горе изброената от мен работна група/инженери и работници/. Разберете ме правилно,може да се окаже че греша,но ние с основание мрънкаме,когато не се прави профилактика а сега го правим и когато се прави! Я си представете,че техниците не са виновни,но влизайки тук четат,че са некадърници,че нарочно са запалили трафопоста и че хей го на Резон готов да ги подпретне със сопата.Поставете се на тяхно място,та това е без съд присъда! На всички ни е известно,че в бита навлязоха,проточни бойлери,сауни,джакузита,подово отопление,климатици,бързонагряващи фурни и какво ли още не което всичко лежи на плещите на клетия трансформатор,който се задъхва,задъхва и аха аха да гръмне а вина за това,че не е сложен по-мощен имат хората които държат ключа от касата а не човека с чантичката в която има няколко вида клещи и пробник за наличие на напрежение.
0
 
 
Ама чакайте сега, какво значи стари инсталации. А къде отидоха инвестициите, за които ЕРП-тата, вкл. ЕВН се надпреварват да се хвалят че са направили и на всичко отгоре тези инвестиции са калкулирани в цената на тока. За какво плащаме, за да ни изгарят уредите по домовете ли?! Дано хората, които са пострадали от това безобразие се обединят и съдят ЕВН. Тези прояви на некадърност не бива да се оставят така, защото ще станат ежедневие.
0
 
 
Аз като ел. техник знам чe всичко може да се случи с такива стари инсталации това не е нарочно.Подмяната на трафовете ще струва много скъпо.Вярно е ч,че тук ЕВН си правят магариите безнаказано, в Австрия такова отношение на някоя компания към клиентите е немислимо.
+3
 
 
ЕВН-големци,тия магарии ако ги правеха в родната си австрия,досега нямаше да ги има на картата като фирма,обаче в страните от 3тия свят,където правата на индивида не се зачитат спокойно могат да го тероризират,обаче трябва да им се признае че стават все по изобретателни,досега номера с подпаления трафопост не го знаехме,може би да им е дошло като идея,покрай концерта на РАМЩАЙН,както и да е,господа пладнешки обирджии от евн,обичаме ви,а още по-лошото за нас е,че и нашата държава също много ви обича
You can't rely on other people to make you happy
на 26.06.2010 г.
+5
 
 
Що ли не съм и изненадан даже.
+3
 
 
От енергото на времето махнаха почти всички "стари" техници и назначиха нови - на които сега плащат по-малки заплати.ЕЙ ТОВА СЕГА Е РЕЗУЛТАТА.Истината е че те не правят никакви инвестиции и остарелите съоражения работят докато се сгромолясат.Всички съоражения в града са от соц време.И авариите ще стават все по чести за напред
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: