ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цветанов в Пловдив: Темите за дигиталната сигурност са изключително важни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 27.11.2017Коментари (0)2511
Темите за дигиталната сигурност са изключително важни в съвременния свят. България изпълнява ангажиментите си в тази посока и съм убеден, че страната ни ще може да се справи с това предизвикателство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на Есенен колоквиум за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация в Пловдив. Двудневният форум се организира съвместно от Жени ГЕРБ и Фондация "Конрад Аденауер". Пред присъстващите Цветан Цветанов изнесе лекция на тема "България - територия на сигурност и свързаност. Управленската програма на ПП ГЕРБ - национална политика с четиригодишен хоризонт и посока Западни Балкани".

"Когато говорим за киберсигурност и за дигиталното пространство - за нас е радост и чест, че Мария Габриел зае такъв важен ресор в Европейската комисия - еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество. На 18-и и 19-и март 2018 година, когато в София ще се съберат представители на всички национални парламенти от Европейския съюз и представители от Европейската комисия, освен приемането на механизма за парламентарен контрол на Европол, ще говорим точно за дигитализацията, за сигурността и за това как можем да противодействаме на кибератаките в Европа и целия свят", заяви Цветан Цветанов. Той допълни, че вече има потвърждение от еврокомисар Мария Габриел и еврокомисар Кинг, който отговаря за киберсигурността, че ще присъстват на този форум в България, организиран във връзка с председателството на страната ни.

"Много е важно да говорим за Западните Балкани, да говорим за тази свързаност, защото тя също е част от сигурността", подчерта още заместник-председателят на ГЕРБ. Той припомни, че в качеството си на вицепремиер и министър на вътрешните работи през 2010-2011 година е започната много важна инициатива за международна академия за разследване на киберпрестъпност. "Това вече стана практика и можем да ползваме най-добрия опит на нашите евроатлантически партньори. На базата на тази свързаност можем да изградим една защитена платформа. В тази посока сме водили разговори с представителите както на специалните служби, така също с ЕК в лицето на еврокомисарите Габриел и Кинг да се търси възможност за допълнителен бюджет. 

Този бюджет трябва да гарантира стандарта за преноса на база данни, защото знаем, че чувствителната информацията, която се обменя между държавите-членки е много важно да бъде защитена", обясни Цветан Цветанов и благодари на председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, на фондация "Конрад Аденауер" и на Община Пловдив в лицето на инж. Иван Тотев за отличната организация на конференцията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: