Чудо! В Пловдив репатрираха ромска каруца!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
09:20 / 14.02.2013
13826
Чудо - репортер на Plovdiv24.bg стана свидетел на това как се репатрира ромска каруца в Пловдив! Представители на пловдивската полиция и "Общинска охрана" приложиха цялата строгост на общинската наредба за забрана за движение на каруци в града, която важи за територията на всички райони, с едно изключение - "Столипиново", където забраната не е в сила. 

Въпреки това почти всеки ден се сблъскваме с познатата до болка гледка - ромски каруци на пътя, създаващи реална опасност от пътнотранспортни произшествия, несъобразявайки се с правилата на движение, нагло и безцеремонно нарушавайки законите. Така ли трябва да изглежда Пловдив - кандидатът за Европейска столица на културата през 2019 г.?

Припомняме, че в тази връзка в края на 2012 г. нашият сайт зададе конкретни въпроси на пловдивската полиция, за да разберем ще има ли коренна промяна в отношението към нарушителите или нещата ще продължат по старому. Ето какво попитахме:

1. Колко нарушители с каруци са глобени на територията на Пловдив от влизането в сила на забраната им?
2. В какъв размер обичайно са глобите?
3. Колко от нарушителите са си платили глобата?
4. Какво следва, ако не платят в законовия срок, както сигурно се случва най-често?
5. Какви мерки се предприемат за затягане на контрола върху спазването на забраната и защо все още каруците са честа гледка из пловдивските улици?


Тогава публикувахме отговора на ОД МВР Пловдив, подписан лично от старши комисар Тодор Чонов, без никаква редакторска намеса:

По повод поставените от Вас въпроси относно Решение № 65, взето с Протокол №3 от 16.02.2012 г. на Общински съвет - Пловдив, с което е приета Наредба за изменение на Наредба №2 за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходци на територията на Община Пловдив, Ви уведомяваме следното:

Към момента от сектор "Общинска полиция" - Пловдив и РУП на територията на общината са съставени 50 АУАН на нарушители на забраната, регламентирана в чл.17 от горецитираната наредба, издадени са 44 НП и са репатрирани 50 каруци на наказателния паркинг, определен със Заповед на Кмета на Община Пловдив, находящ се в жк."Тракия".

На нарушителите най-често се налагат санкции в минимален размер от 100 лева до 200 лева /чл.17, ал.1 от Наредбата за изменение на Наредба №2 на Община Пловдив/, а при повторно нарушение глобата варира от 200 лева до 500 лева, като такива случаи са по-рядко /към момента само на 1 водач на ППС с животинска тяга са съставени над 3 АУАН/.

От издадените 44 НП за нарушаване забраната за движение на ППС с животинска тяга по общинските пътища по уличната мрежа на територията на гр.Пловдив - 1 бр. е платено.

При неплащане на наложената глоба в законоустановения срок наказателните постановления се изпращат в НАП за принудително събиране. Към момента такива са 27 от случаите. Репатрираните каруци остават на наказателния паркинг до заплащане на глобата.

Ежедневно на инструктажа на полицейските наряди се поставят задачи за осъществяване контрол върху спазване забраната за движение на каруци на територията на Община Пловдив, като при констатиране на нарушения спрямо лицата да се съставят актове, а каруците да бъдат репатрирани.


Виж коментарите (24)

Още по темата (104):
17.11.2023 Като в Дивия Запад пред КАТ Пловдив
04.12.2021 Поредна каруца по улиците на Пловдив! Докога?
15.08.2021 Ромска каруца свободно се движи из Пловдив, до нея - полицейска кола
04.06.2021 Вижте как каруца прави ляв завой в Пловдив
22.04.2021 Кон тегли камион по "Рогошко шосе" в Пловдив
08.04.2020 Осуетиха опит за голям палеж в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).