Членове на БСП в Пловдив искат пълен цикъл отчети и избори в градската организация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:00 / 13.01.2022
1540
Членове на БСП искат предсрочен пълен цикъл отчети и избори в пловдивската градска организация. Plovdiv24.bg публикува Декларацията, която е изпратена до Националния съвет и Общопартийната контролна комисия на партията без редакторска намеса:

"До НС на БСП

До ОПКК на БСП

Д Е К Л А Р А Ц И Я

от името на членовете на ОПО на БСП в гр.Пловдив

На 12.01.2021 г. се проведе събрание на Председатели и членове на ОПО /основни партийни организации/ в гр, Пловдив, на което бяха взети следните решения:

1. На основание чл. 6(4) от Устава на БСП, след като разбрахме, че на организираните от РС и ГС на БСП в гр. Пловдив събрания, без допитване до обикновените членове и ОПО на БСП в гр. Пловдив са приети доклади и отчети с искане за оставката на Корнелия Нинова, излизаме с обща Декларация.

2. Изразяваме несъгласие с предложените анализи за провеждането на изборите за народни представители на 11.07.2021 г. и опитите за прокарване на незаконни решения на ГС и РС на БСП в Пловдив на искания за оставка на Корнелия Нинова като Председател на БСП. Намираме това искане за немотивирано, а много от изнесените в анализите твърдения за неверни.

3. Ние, членовете на ОПО в гр. Пловдив, се обръщаме с Декларация към членовете на НС на БСП и ОПКК на БСП във връзка с чл.33(23) /вземане на мерки за партийно въздействие/ и чл.12(1) от Устава на БСП с искане на предсрочен цикъл отчети и избори на Председател на ГС и членове на ГС на БСП – гр. Пловдив, Председатели на РС и членове на РС на БСП – гр. Пловдив и Председатели на ОПО.

4. В подкрепа на тази Декларация инициираме подписка от членовете на ОПО на БСП от гр. Пловдив, в израз на желание за провеждане на предсрочен цикъл отчети и избори за Председател на ГС и членове на ГС на БСП - гр.Пловдив, Председатели на РС и членове на РС на БСП – гр. Пловдив и Председатели на ОПО.

5. Напълно споделяме констатациите в доклада на Работната група на НС, начело с Кристиан Вигенин от м. декември 2020 г., че причините за непрекъснатото спадане на доверието на пловдивчани към ГО на БСП се коренят в така наречения "модел на БСП — Пловдив".

С цел оздравяване на ГО на БСП в град Пловдив, призоваваме НС на БСП да вземе решение за привеждане в изпълнение предложенията на Работната група от м. декември 2020 г. и по-конкретно:

• Чрез постоянно действаща работна група ръководството на НС, да осъществи постоянно наблюдение над дейността на районните и градско ръководства;

• НС на БСП да приеме решение за провеждане на предсрочен пълен цикъл отчети и избори в Пловдивската градска организация;

• ОПКК да извърши пълна ревизия на счетоводната и деловодната дейност на Областния и на Градския съвет на БСП — Пловдив за периода 2016-2021 г.

Считаме, че това е основание НС на БСП и ОПКК на БСП, позовавайки се на чл.33(23) и чл.12(1) от Устава на БСП да вземат на мерки за партийно въздействие - искане на предсрочен цикъл отчети и избори на Председател на ГС и членове на ГС на БСП – гр. Пловдив, Председателите на РС и членове на РС на БСП – гр. Пловдив и Председатели на ОПО за избор на нови представители на тези органи.

Декларацията е подкрепена с подписка на основание чл.33(23) /вземане на мерки за партийно въздействие/ и чл.12(1) от Устава на БСП."

Виж коментарите (1)

Още по темата (160):
24.03.2024 Социалисти от цялата страна с подкрепа за позицията на 55-те
21.02.2023 Замесен в срамен алкохолен скандал пловдивски хирург напусна БСП
16.02.2023 Иван Ченчев: Напусналите БСП Пловдив отдавна са изключени от партията
14.02.2023 БСП Пловдив: Не социалисти, а служители на едрия капитал напуснаха градската партийна организация
14.02.2023 Срив в БСП - Пловдив, общински съветници напускат столетницата
13.02.2023 Калоян Паргов: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).