Читател твърди, че пловдивските превозвачи мамят, Общината отрича

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:28 / 19.04.2023
2568
Читател на Plovdiv24.bg твърди, че пловдивските превозвачи мамят, защото по линиите се движат автобуси тип "щъркел". Ето какво ни написа:

"Здравейте, бих искал да сигнализирам за поредната измама от страна на частните превозвачи. Те са направили така, че по документи автобусите тип "щъркел" по документи и по ТЮФ да са 65-местни. А според стикера повече от 50 човека не могат да се качат в тези автобуси. Така щъркелите по документи напълно отговарят, а заместник-кметът по транспорт предизборно обещава, че ще се махнат тези щъркели".

Заместник-кметът Тодор Чонов не е излъгал, тъй като от началото на настоящия мандат община Пловдив е сключила само един договор за обществен превоз - на 1 март 2021 г., за осем линии. В споразумението е заложено всички автобуси да са нови, стандарт "Евро 6" и над 70 места. Т. нар. "щъркели" са изключени от обхвата на договора, съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".

В момента има и действащи предишни договори от 2016 г. и 2018 г., в които има "щъркели". Превозвачите по тези споразумения не са задължени да ги махат, но въпреки това заменят малките автобуси с нови, големи превозни средства, допълниха от ОКТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).