Читател с интересен въпрос към КАТ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
18:51 / 07.02.2021
42645
Читател на Plovdiv24.bg потърси нашата трибуна, за да сподели: "Понеже четох статията за началника на КАТ Пловдив, бих искал да ви разкажа за моя казус, в който попаднах и никой от въпросната държавна институция не може да ми помогне. Накратко...

Имам международна транспорта фирма. На един от курсовете на мой бус до Германия беше спрян за проверка от тамощната полиция, беше констатирано нарушение по техните закони и съответно ми беше съставен акт, който беше заплатен веднага, но ми обясниха, че въпросното возило според тях е опасно на пътя и му бяха свалили номерата.

Прибрах буса с платформа и след това започнаха мъките... В КАТ Пловдив ме пратиха при началника на регистрациите, който ми обясни, че докато не върнат номерата немците, нищо не може да се направи - нито пререгистрация, нито да бракувам, нито да продам превозното средство, което е мое, но се оказва, че номерата, които си заплащам при регистрацията, не са мои според българските закони или не точно не са мои, но се оказва, че не са и на държавата България.

Но само при определени условия. Когато попитах въпросните служители дали има практика те самите да изискват номерата, щом са собственост на държавата, те ми отговориха, че няма такава практика и по тяхно наблюдение трябва да го чакам около 5 години, което спира дейността на фирмата ми съответно.

Свързах се с немските полицейски органи и те ми обясниха, че само държавата има право да си ги изисква, понеже табелите не са мои. Отказаха ми да унищожат въпросните табели с обяснението, че те не могат да унищожат нещо, което не е тяхно. И аз питам - щом не са техни и аз вече се обърках на кого са... с какво право ги задържат за 5 години, щом нямам такова наказание?

Много бих се радвал началникът на КАТ Пловдив да даде своето обяснение кой, от къде и на какво основание има право да изисква въпросните табели и по-важното - на кого са съответно, щом аз си ги заплащам, а те не са моя собственост и ако не са мои, защо аз трябва да заплащам глобите от камерите, когато номерата са на КАТ Пловдив, което е още един хубав въпрос. Благодаря предварително".

Виж коментарите (17)

Още по темата (18):
31.10.2023 Сигнал: Това се случва ежедневно пред очите на служителите на КАТ-Пловдив
18.12.2022 Пловдивчанин: Докога ще търпим този цирк и рекет от сополанковци пред КАТ?
10.01.2022 Нови правила в КАТ Пловдив от днес
17.12.2021 Привикаха го в Трето районно, няма закононарушение!
17.12.2021 Сигнал: Ново място, на което КАТ Пловдив дебне в града!
16.12.2021 Какво става пред КАТ Пловдив? Мъж взима по 50 лева и снима лични
документи?
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).