Читател бесен на пловдивската митница: Умишлено ми бавят пратките от AliExpress

Автор: Цвети Тончева
Коментари (15)
14:20 / 11.07.2021
24213
Читател на Plovdiv24.bg ни писа възмутен от бавенето на пратките в Митници Пловдив.

“Редовно пазарувам от сайта на "AliExpress" и получавам пратки  от офисите на БГ-пощи. Всичко е наред, докато някоя пратка не отиде в Митници-Пловдив! След като им изпратя всички документи необходими за оформяне и заплащане на пратката, започва голямото чакане. От 1.7.2021 в национален ефир излезе съобщение, че пратките, които минат през митница ще бъдат обработвани за 24 ч.."

"За съжаление това се оказва лъжа. БГ-Митници не отговарят на телефонни обаждания. Звънял съм им над 100 пъти на ден. Не отговарят, или просто вдигат и затварят. Няма начин да се разбере с тях човек. На всичкото отгоре отговарят на електронна поща като "шефове-директори"- ще пратят пратката, когато са готови, сякаш не са длъжни да си свършат работата в срок и всичко им е позволено. Най-редовно чакам по месец. Същото се случва и с много други потребители, които пазаруват онлайн от Китай. Мисля, че трябва да се даде гласност и да се потърсят причини за умишленото забавяне на пратките в Бг-митници".

Читателят е приложил и последната негова кореспонденция със служителка на митницата. Той пита служителката защо се бави пратката му, а тя отговаря буквално и с грешките, които се виждат в правописа: “Когато сме  готови ще ви изпратим пратката във ройонната поща" .

Проблемът е, че действително "Митници" не вдигат телефона и реално не може да се кореспондира с тях.

За подобен случай разказа преди време и друга наша читателка. Ставаше въпрос за пратка от чужбина, изпратена до бременна жена по Коледа. Дрешки за бебето и, което ще се роди. Те така и не стигнаха на време. Пратката беше забавена повече от месец.

Тъй като обратната връзка е наистина трудна, поместваме материала директно и се надяваме проблемът с бюрокрацията в Митниците скоро да се промени.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).