Чисто нови машини ще чистят улиците на пловдивските райони

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
08:40 / 02.02.2019
7139
Шест чисто нови машини влизат на въоръжение на ОП "Чистота". Те са мултифункционални - за метене, миене, поддържане на уличната мрежа и при зимни условия (т.е. ще се използват целогодишно). Това става възможно, след като пловдивският Общински съвет реши да поеме дългосрочен дълг за закупуването им.

"Те са шест на брой, за да може по един да обслужва вътрешнокварталните улици във всеки един от административните райони на Пловдив", разказа по този повод за читателите на Plovdiv24.bg директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов. "През годините обновихме съществуващата техника на общинското предприятие, машините, останали от предишните управление, вече не работят. Ние работим изцяло с фабрично нови машини, Евро 6", похвали се Стоянов.

И още - с новите машини "Чистота" ще се впише в изпълнение стратегията на Община Пловдив за повишаване качеството на атмосферния въздух; ще успее да покрие постоянно увеличаващите се дейности; ще покрие и постоянно намаляващия щат на жените, заети с ръчно метене. 

За плюсовете на очакваните чисто нови метачни машини, както и възможно ли е Пловдив да захвърли метлите напълно - вижте интервюто на Иван Стоянов за Plovdiv24.bg.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).