Чешмичката на Джумаята оцеля само няколко дни, вандалите нямат спиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:15 / 09.07.2018
7555
Чешмичката на площад "Седмия хълм“ през уикенда е разбита отново. В рамките на две седмици това е втората вандалска проява спрямо питейната фонтанка в градинката на ул. "Отец Паисий“ до Римския стадион, съобщи заместник-директорът на ОП "Градини и паркове“ Георги Николаев. Предишният ремонт приключи във вторник, а в сряда беше пусната и водата. Тази сутрин редовните посетители на градинката, както и многобройните туристи, които минават оттук по маршрута през ул. "Съборна“ към Стария град, недоумяваха защо чешмичката не работи. По спешност на мястото пристигна ВиК инженерът в предприятието Николай Димов, който да установи щетите и да се заеме с ремонта на съоръжението.

"Отново е изтръгната тръбата. За да я възстановим, се налага да демонтираме цялата чешмичка. Трябва да отстраним паважната фигура, а после пак да я оформим в оригиналния ѝ вид“, обясни Димов. По думите му подобен ремонт струва около 350 лева.

Заместник-директорът на "Градини и паркове“ Георги Николаев коментира, че от началото на лятото над 50-те чешмички на обществени места в Пловдив са най-честият прицел на вандалски прояви. Той призова гражданите да пазят и да позвънят на тел. 112, ако станат свидетели, че някой руши.

Сред последните посегателства са чешмичките в "Малкият парк“ на ул. "Георги Кондолов“, срещу СУ "Св. Константин–Кирил Философ“, в район "Южен“ и в градинката на площад "Антон Чехов“ в "Северен“, които също предстои да бъдат възстановени.    

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).