Червено-жълт "капан" за шеф на РИО заложили на ГЕРБ?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:24 / 11.01.2010
5737
Свое проучване, стигнало чак до високите етажи на Министерството на образованието, младежта и науката, за обстоятелства около проточилия се конкурс за шеф на РИО в Пловдив е направил юристът Кристиан Гьошев, който още като ученик поведе протестите срещу задължителните матури и дори осъди тогавашния министър.

"Разкрих пред началника на кабинета на министър Сергей Игнатов - Мария Божкова, и парламентарния секретар във ведомството Милена Дамянова как някои хора от МОМН, останали от времето на тройната коалиция и все още верни поддръжници на НДСВ, БСП и ДПС умишлено са заложили хитър капан на ГЕРБ, за да не може доц. Павлинка Кацарова, която е един от кандидатите за поста и член на партията, да бъде назначена за началник на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив", разказа Гьошев пред Plovdiv24.bg.

Според него имало такива разминавания между обявата за конкурса и длъжностната характеристика, че назначаването на спечелилия първото място на практика можело да се окаже невъзможно. Сред посочените минимални и специфични изисквания за допускане до конкурса влизали 6 години стаж на ръководен пост и други, като опит в областта на образованието. Сред допълнителните умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите, били включени изискванията за учителски стаж или педагогическа правоспособност.

"В длъжностната характеристика на началник на РИО изрично е записано изискването, че назначеният трябва да е учител или педагог. Това означава, че доц. Кацарова, която е университетски преподавател, може да участва в конкурса, но дори да бъде класирана на първо място - няма да може да заеме поста, освен ако няма документ за учител или присъдена педагогическа правоспособност. Министърът ще бъде юридически принуден да подпише служебно правоотношение с кандидата, класиран на второ място, който може да се окаже човекът на групичката БСП, НДСВ и ДПС", твърди Гьошев. 

Той е убеден, че именно останките от бившето управление мътели водата на "Дондуков" 2А. Министърът на образованието доц. Сергей Игнатов бил веднага уведомен за подмолната схема.

Виж коментарите (10)

Още по темата (20):
02.06.2010 Павлина Кацарова: ВМРО ми иска оставката, защото не им спестявам
гафовете
02.06.2010 ВМРО иска оставката на доц. Павлина Кацарова като шеф на РИО
15.02.2010 Доц. Павлина Кацарова пое ръководството на Регионалния инспекторат по образование
15.02.2010 Павлина Кацарова от ГЕРБ поема началническия пост в РИО
05.02.2010 Още едно възражение срещу кандидатката за шеф на РИО Павлинка Кацарова
22.01.2010 Павлинка Кацарова и Соня Мелоян на интервю в МОН
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).