Час повече и двойно повече служители за прием на данъчни декларации

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:26 / 16.04.2007
1088
С удължено работно време до 18 ч ще работят днес всички данъчни служби в региона заради изтичането на крайния срок за подаване на данъчните декларации за доходите на физическите лица. Той съвпада с подаването и на декларациите по ДДС. Шейсет, вместо обичайните 30 служители работят днес по приема и обработката на декларациите в централата на ул. "Скопие", съобщи пред Дарик директорът на дирекция "Обслужване" Ася Попхристова. Тя напомни, че подаването може да става и в изнесения салон на ул. "Чернишевски".

Около 29000 данъкоплатци от региона са изчакали последната възможност за деклариране на миналогодишните си доходи по извънтрудови правоотношения, сочат данните на НАП - Пловдив. До момента са подадени 76666 декларации при очаквани над 105000. Близо 7400 души са подали документите си на пощенските гишета, а около 2500 са ползвали пощенската услуга "обратна разписка".

При наличие на електронен подпис декларацията може да се подава до 23, 59 ч тази нощ, казаха от Националната агенция по приходите в Пловдив. До момента 557 са физическите лица, декларирали доходи по Интернет.

Родители, които имат доходи само по трудов договор и подават декларация единствено за възстановяване на данък по семейното подоходно облагане, могат да направят това да края на календарната година, подчерта директорът на дирекция "Обслужване" Ася Попхристова. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).