Чалга вместо истинска музика на Гребната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:21 / 17.08.2023
4587
След като в няколко поредни години през лятото Пловдив бе музикалната столица, то тази година положението се обръща на 180 градуса.

За голяма "гордост" Пловдив през септември ще бъде домакин на най-големия фестивал за балканска музика в България. Вместо величия като Whitesnake, Iron Maiden, Slipknot тази година Гребната база ще бъде завладяна от Balkan Fest. Низходящата градация е налице - Азис и Цеца ще заемат местата на Дейвид Ковърдейл и Брус Дикинсън.

"BalkanFest" ще представи неповторимото разнообразие, колорит и мелодичност на балканската музика. Гостите на фестивала ще се насладят на истински празник на звуците и живия неравноделен ритъм", съобщават от организаторите на чалга фестивала.

"Амбицията на фестивала е да се провежда всяка година, като представя най-доброто от балканската музика", заплашват още от организаторите.

Все пак трябва да се подчертае, че за разлика от Hills of Rock обаче, BalkanFest се прави без финансиране от местната градска управа. 

В началото на годината промоутърската компания Fest Team, която е организатор на фестивала Hills of Rock в Пловдив, обеща, че ще се проведе рок фестивал през 2024 г.

"Фестивалът остава в Пловдив и занапред, но тази година ще бъде отложен. Ще се случи през 2024 година, когато ще се завърне в пълния си блясък и в по-голям мащаб", обеща също и зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
12.09.2023 Двудневното чалга парти на Гребната се отлага
29.07.2023 На Гребната ще бъде много шумно: Азис, Цеца, Дино Мерлин, Азирович
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).