Бум на кражбите от жилища и джобове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
16:53 / 14.12.2010
4610

Този браузър не поддържа видео елемента.


Бум на кражбите от жилища и джобове
Бум на кражбите от домовете през 2010 г. отчита Областната дирекция на МВР.  В сравнение с 2009-а те са нараснали с 50%, достигайки 1126, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Със 74% пък са се увеличили джебчийските кражби.

"Причината за стресиращото на пръв поглед число е не само в икономическата криза и по-голямата безработица, а и в порасналото доверие към полицията. Преди по-малко хора, дори да ги окрадат, имаха вяра, че ще им помогнем и дори не ни се обаждаха, затова и броят на регистрираните кражби беше по-малък", коментира директорът старши комисар Тодор Чонов.

Като вероятна причина за увеличеното джебчийство не се изключва нарасналият брой на мургавите "професионалисти", завърнати от Западна Европа.

И макар нарастването на този вид престъпления да изглежда драстично, сред останалите 28 дирекции в страната Пловдивската е със среден коефициент. По броя на грабежите - 330, от които са разкрити 127, обаче е в челото на класацията. В Пловдив най-много ограбвания стават в централната градска част, а най-малко - в "Столипиново", накъдето "похитителите" обикновено отпрашват с плячката.

18-о място заема Областната дирекция по коефициент на престъпността, но е първа по броя на осъдените лица, които са 2541 - с 5% повече в сравнение с 2009 г.  

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).