Български и украински деца с общ концерт в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:29 / 18.04.2023
727
Програмният период на Фонд "Култура" от 2022 г. беше одобрен и финансиран проектът "Живот с музика“ по програма Социално ангажирани изкуства. Основни участници в него са Фондация "Стойна Кръстанова“ със съдействието на Музикално-артистичен форум-Пловдив и с подкрепата на Ukraine Support&Renovation Foundation. Периодът на реализация е от началото на месец януари до края на месец юни 2023 г.

Ние създадохме детска хорова формация, която подготвя своя репертоар с Милена Начева, Екатерина Трусова и д-р Ваня Балева. Светлана Иванова, Елена Чавдарова – Иса, Марчо Апостолов и Евгения Ралчева работят върху вокалното усъвършенстване на малките певци. Доц. Надежда Кузманова и Маринела Маринова обучават украинските деца за изпълнение на клавирни произведения. Всички те са първокласни музиканти – певци и инструменталисти, членове на Музикално-артистичен форум-Пловдив, а Катя е чудесен музикален педагог и изпълнител от Украйна, който се присъедини към екипа.

Ние сме щастливи, че можем да се включим в пролетния концерт "От сърце към сърце“, който се организира в сътрудничество между Фондация "Живите български корени“, Ukraine Support&Renovation Foundation и Фондация "Стойна Кръстанова“ със съдействието на Музикално-артистичен форум-Пловдив. На него български и украински деца ще рецитират, свирят, пеят и танцуват. Музиката е нишката, която свързва тези изкуства. Тя създава приятелства, дава израз на чувствата, пресъздава човешките състояния и мисли. Детското изкуство и творчество ще ни напомни, че добротата, нежността и закрилата са не само понятия, но и наша житейска позиция, която изразяваме всеки ден. Да бъдат заедно, да осъществяват мечтите си, да градят общо мирно бъдеще – това е посланието на нашите деца. Добре дошли да споделим празника!

Пролетният концерт "От сърце към сърце“ ще се състои на 21 април 2023 г. от 18.30 ч. в зала "Съединение“ на Регионален исторически музей Пловдив, пл. "Съединение“ № 1.

Благодарим на директора на музея г-н Стоян Иванов и на неговия екип за топлото гостоприемство и възможност за среща на нашите малки артисти с любимата публика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).