Бул. "Марица-юг" още затворен - пак поради непредвидени обстоятелства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:52 / 17.09.2010
3776
Бул. "Марица-юг" - от ул. "Чардафон" до бул. "Руски", трябваше да е готов най-късно до средата на август. Но не е. Има още асфалт за полагане. Тротоарите стоят недовършени. Там където трябваше да са новите зелени градинки, е разкопано поле.

Макар колите да заобикалят загражденията и да преминават, ремонтът все още не е завършен и отсечката не е пусната официално за движение. За сметка на това изградените вече паркоместа са максимално запълнени.

Булевардът трябваше да се дофинансира с договорените с правителството пари срещу приетите 100 хиляди тона софийски боклук, които още не са дошли. Също от тях трябваше да стане разширението и на "Марица-север". Общата стойност на реконструкцията и на двата булеварда е около 6 млн. лв. с ДДС. С решение на Общинския съвет всички пари бяха пренасочени за довършване на южната част, по която
"Пътища" АД междувременно започна работа със собствени средства.

"От КАТ имат изискване за осигуряване на пешеходно преминаване под  моста на Герджика, проектът за което още не е готов. Щом това стане, ще пуснем движението в този участък. Иначе направихме разделяне в разрешението за строеж за осъществяването му на два етапа - вторият ще е до Пешеходния мост", съобщи главният инженер Христина Иванова за Plovdiv24.bg.  

Връзките от моста на Герджика с бул. "Руски" също забоксуваха във времето. Пак е виновен законът: откритите процедури за обществена поръчка са дълги - 52 дни за обявление, после - срокове за обжалване...

В момента пътят е официално запушен от ул. "Чардафон" до "Елиезер Калев". Купчини пясък са струпани и по така наречените "уши" около моста, покрай тях са избуяли и бурени. Според предварителните заричания на общината, булевардът трябваше да е готов до края на юни, но обичайните непредвидени обстоятелства забавиха и този важен инфраструктурен градеж.

Съвсем не е ясно кога целият проект ще е завършен, тъй като той включва нещо повече от подновеното пътно трасе - паркова среда и със сигурност по-свестни от сегашните счупени пейки с гледка към реката.

Виж коментарите (8)

Още по темата (47):
12.04.2021 Реновират бул. "Марица север" по подобие на южната част
09.02.2021 30 км/ч по оживен булевард в Пловдив? ОКТ: Само в някои участъци!
03.07.2019 Започна ремонт на локалното платно на бул. "Марица север"
26.04.2019 "Марица-север" става и еднопосочна и със споделена зона
09.11.2017 Голям проект отпушва трафика по бул. "Марица юг"
24.02.2016 Махат паважа по бул. "Марица юг" между "Цар Борис III" и "Източен"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).