Бухалов: Подкрепяме концесията на Стара Гребна база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:18 / 09.05.2011
2794
"Подрепяме концесията на Стара Гребна база", категоричен беше на днешната прескоференция Николай Бухалов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както вече писахме, срещата бе организирана от представителите на спортните клубове по гребане в града. 

На нея те изразиха ясната си позиция против решението на областния управител Иван Тотев, с което той върна въпросната концесия. Според тях, концесията трябва да стане факт, защото дружеството, стопанисвало до момента Стара Гребна база, не е изпълнявало функцията, за която е създадено.

"Преди време беше създадено сдружение "Гребни спротрове", което трябваше да стопанисва и експлоатира Стара гребна база и средствата от това сдружение трябваше да постъпват в спортните клубове по гребане, за да се подпомага тяхната спортна дейност", поясни Бухалов.

Според него, обаче това на практика не се е получило.

"В последствие, ние разбрахме, че това не е сдружение на стортните клубове, а само използва името "Гребни клубове". Оказа се, че всъщност става въпрос за сдружение на 5 физически лица и тяхната дейност не е спортна, а стопанска, при това с не ясна дейност, ", допълни още Николай Бухаров.

Главният мотив, който Стоян Германов от спортен клуб по гребане "Академик", Николай Бухалов и Димитър Димитров от спортен клуб "Тракия" и Иван Попов, вицепрезидент на клуб "Хеброс" изтъкнаха на пресконференцията, беше не юридически, а политически. Мотивът касае въпросното сдружение "Гребни спортове", в което според тях участва лице, което е член на ПП "ГЕРБ", а именно директорката на спортното училище в Пловдив, Виолета Манева. 

Стана ясно, че тя е излязла от сдружението, когато е заела сегашния си пост, но нейното място, според спортните дейци, е заело поставено лице.

Според спортните дейци, които определиха тяхното становище като на две трети от спортните клубове по гребане в града, тази концесия трябва да стане факт, за да може да се работи сериозно в сферата на този спорт.

Това си становище, те ще изпратят в писмен вид до областния управител на Пловдив Иван Тотев. Председателят на ОбС Илко Илиев пък допълни, че утре ще бъде разпространено по медиите  писмото, с което съветник №1 кани инж. Тотев на сесията на 12.05.2011г., да изрази официалните си мотиви за връщането на решението за концесията на Стара гребна база и за Наредба 2.

Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
03.12.2015 Тотев: Трябва да сме много внимателни с катарците
02.12.2015 Кувейтска компания иска да инвестира 3-4 млн. евро в модернизацията на Старата гребна база в Пловдив
06.03.2014 Титюков: Няма да гоним деца и треньори от Стара гребна база
11.10.2011 ВАС отмени концесията за Стара гребна база
09.09.2011 Скандал в местния парламент, заради Стара гребна база
08.09.2011 Одобриха конкурса за концесия на Стара гребна база
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).