Бъдещи инженери ще учат само на английски език

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 09.04.2008
1087
Обучение само на английски език по специалността "Индустриално инженерство" ще въведе през есента филиалът на Техническия университет в Пловдив. В този курс ще могат да се включат само новоприетите студенти за учебната 2008-2009 г., съобщи доц. Димо Зафиров, който отговаря за програмата.

Според държавната поръчка и капацитета на Техническия университет в Пловдив от тази нова възможност ще могат да се възползват около 100 души. При интерес е възможен и прием от чужбина. Повече от 50 дисциплини включва целият курс на обучение за бакалавърска степен. Преподавателите, които ще четат лекции на английски език, са титуляри в пловдивското учебно заведение.

И в други университети се предлагат специалности на чужди езици. Така например в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" "Стопанско управление" се изучава на английски, френски или немски. В Техническия университет в София също повечето специалности са на немски, на същия език се преподава "Хидростроителство" в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Изучаването на чужд език дава различни възможности за следдипломна квалификация в чужбина, защото повечето факултети имат споразумения с университети.

Източник: в. "Дневник"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).