Божков иска боклука на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 06.12.2008
2225
Васил Божков поиска боклука на Пловдив. Той е придобил 92 процента от акциите на отстранената от почистването комунална фирма "Еко Глобал". В момента дружеството съди общината, след като миналото лято със заповед на тогавашния кмет Иван Чомаков 15-годишният му концесионен договор беше прекратен, а събирането на сметта пое общинската фирма "Чистота".

Със закупуването на "Еко Глобал" вероятно Божков ще се яви като правоимащ по трите съдебни иска на фирмата срещу градската управа, които са на обща стойност 54 милиона лева. Сделката е била сключена преди месец, твърди бившият съакционер в "Еко Глобал" Петър Станчев. По непотвърдена информация цената е около 50 млн. лв. Още през ноември хора на Васил Божков са били на среща с председателя на Общинския съвет Илко Илиев, който вчера отказа да разкрие подробности от разговора.

Миналата година бившите собственици на "Еко Глобал" Петър Станчев и Атанас Търев се скараха и си поделиха бизнеса с пловдивския боклук. Станчев пое фирмата, а Търев, зад когото стои оръжейният бос Николай Гигов, взе изграждането на завода за преработка на отпадъци край Шишманци.

Последва многократно прехвърляне на акциите на "Еко Глобал" на различни лица и фирми, сред които беше и португалският пилот Франциско Карвальо. Заради неяснотите със собствеността общината прекрати предсрочно 15-годишния концесионен договор. Съдебната битка за фалиралото дружество продължава и в момента.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
08.12.2008 Божков поискал чистотата на Пловдив
05.12.2008 Васил Божков купи комунална фирма, която съди общината за 54 млн. лева
28.05.2007 Черни каси в Еко Глобал
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).