ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Близо четвърт милион за безплатни карти на общинарите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 23.06.2010Коментари (12)3515
© Plovdiv24.bg
Намахана руса мадама се качи в автобус №24 и с устрем се настани на мястото за инвалиди. Докато случилият се плах млад кондуктор се опитваше да й продаде билет и да я пренасочи към друга седалка, тя респектиращо му показа служебна карта, сразявайки го с разкритието, че на всичкото отгоре е и общинарка. Докато шофьорът разбере какво става, вече беше изскочила на своята спирка.

"Как не се усетих навреме?" - затюхка се той. "Много са нахални тези общински чиновници. Имат право да пътуват безплатно със служебните карти само до 19,00 часа, после са длъжни да си купуват билетче. Сега е 19,35" - продължи възмутено и дори показа часовника си на репортера на Plovdiv24.bg.

"Така беше преди - имаха право да ползват картата само в работно време, но сега могат да пътуват с нея по всяко време. И тъй като транспортният документ не е поименен, задължително трябва да показват и легитимацията си на общински служител", подреди пъзела управителят на "Автотранс Чолаков" Димитър Чолаков, чиято фирма издава картите за пътуване в масовия градски транспорт.

460 годишни карти е закупила общината за общо 594-те чиновници, което прави 77 процента, макар че когато се разиграваха драмите около новите цени за преференциалните пътници, от градската управа уверяваха, че на отдел се падали по една-две карти, които контролиращите служители си обменяли при необходимост. 

Всяка карта струва на данъкоплатците 480 лв., което прави общо 220 800 лв., почти колкото годишните заплати и добавените към тях осигурителни разходи на девет заместник-кметове. Заради кризата, в момента общината свива разходите и предприема съкращения на персонала.  







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Славчо вместо да орязваш социалните трябваше на тези тюмбели да не им взимаш безплатни карти.Те ибез това нищо не правят но за съжаление такава е бългаската действителност.
+6
 
 
Идват избори.това ли трябва да ни успокои!?Не може да чакаме да дойдат избори,че тогава да си кажем думата по отношение на това ,което правят или не правят общинските служители,по отношение на това което става в града ни,по отношение на това как се харчат парите ни.Ако трябва да перефразирам,кучето си лае,изборите си вървят.какво като гласуваме за друг?Като няма контрол той ще прави същото.Въпрпосът е не да чакаме да минат четерите години,а да се чува гласа ни през всичкото време,да вземаме отношение ежедневно по въпросите на града и хората ,които живеят в него.На това му се вика гражданско общество ,а другото е да пием бира излегнали се на една кълка пред телевизорите със мачовете и да чакаме да пуснем поредната бюлетина.От сега мога да предскажа ,че от това нищо добро няма да произлезе,просто ще дойдат следващите,но работата им ще бъде все тая.
+3
 
 
Какъвто кмета,такива му и служителите.Наглоста им е безгранична
+5
 
 
За пореден път се разминават обещания и реалноста,г-да общинари рано или късно лъсват/ за съжаление/поредните "благинки"които ви се "полагат" и разбира се с пари на данъкоплатеца. Но нали не сте забравили идват ИЗБОРИ,тогава какво ще ни обещаете....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
Първа лига, сезон 2023/2024
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: