ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Близо 8,5 милиона лева дължи държавата на Пловдив, възможни са протести
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:48 / 11.03.2010Коментари (19)2934
© Plovdiv24.bg
Близо 8,5 милиона лева държавни субсидии не са изплатени от началото на годината към пловдивските общински здравни заведения, детските градини и превозвачите от масовия градски транспорт, съобщи на брифинг заместник-кметът Александър Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Справка към 9 часа тази сутрин сочи, че близо 4 милиона не са все още изплатени към ДКЦ-тата и общинските болници, макар че от правителството вчера бе оповестена друга информация. "Всички са притеснени, това е извършен труд, това са осъществени клинични пътеки, за които все още не са получени средствата. Ние се молим на ЕВН да не спре тока и топлото, а управителите на здравните заведения се молят на други доставчици да не им спрат лекарствата и консумативите", заяви Константинов.

Общината е поела неполучените все още от началото на февруари дължими за местни дейности от правителството близо 3 милиона лева.

Превозвачите отново плашат с протести и спиране на градския транспорт. И според заместник-кмета с основание - не са получили и стотинка от държавните субсидии в размер на 1,5 милиона лева, дължими от началото на годината. Общината не можела да отпуска на общинските търговски дружества никакви субсидии, единственият начин било да им даде безлихвени кредити, но и това не било възможно - докато не влезел в сила бюджетът, чийто срок за обжалване още върви, тя може да харчи на месец не повече от 1/12 част от миналогодишния бюджет. В момент вървял одит от Сметната палата, така че нямало дори теоретична възможност за кръшкане от буквата на закона.

Според Константинов всичките минуси към финансирането се дължали не на специално лошо отношение на правителството към Пловдив, а на общото затруднение на държавата. "Не всеки ден, а буквално всеки час се надяваме парите да бъдат преведени", заключи той.


Още по темата: общо новини по темата: 1
12.03.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"...възможни са протести..." - НЕ ВЪЗМОЖНИ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СА!!! Каруцата отдавна се е налконила яко, но все още не се е обърнала, така че който може да скача и да се спасява - останалите или ще трябва да си помогнат сами и да изхвърлят баласта или да почват да се молят краят им да не е много болезнен.
0
 
 
Ясно е,че в държавата няма пари и правителството се справя трудно.То дължи пари не само на Пловдив,но от това не ни става по-леко.Зад неизплатените суми стоят много семейства,които ги чакат,за да покрият задълженията си.При предишното забавяне Славчо побърза да свика пресконференция и ревна с цяло гърло,сега и Константинов!Ясно е ,че парите ще дойдат,а те и другите около тях нека се замислятсериозно,щото с досегашното си поведение,ще останат само спомен,от неприятните!!!
+4
 
 
Едва ли ще доживеем за да видим края на тази пародия, която от 20 години ни измъчва и ни разсмива. Единствения вариант е да ни назначат служебно правителство от Европа в което да няма нито един българин. Защото в България досега не е имало нито един премиер или президент, който да няма връзка с комунистите. Бойко не е изключение. Май всички забравиха какъв беше преди да се появи ГЕРБ. Може ли личната охрана на Тодор Живков да не е комунист. А това, което прави МВР в момента е разчистване на сметки с цел централизиране на престъпността, по модела на БКП преди 10-ти ноември.
+2
 
 
С лъжи дълго няма да могат да ни изхранят! Дянков заяви преди 2 месеца, че сега започвал на чисто! И че в април нещата ще се оправят! Пак ни оправят в задна прашка!
-1
 
 
Имаме си доста качествен финансов министър. Хубавото и на него и на правителството е, че дори и да има проблеми, на тях им се търсят и се намират общо взето адекватни решения. Хорската памет е много къса и много бързо всички забравиха какво наследи това правителство в разгара на най-голямата световна икономическа криза от 1929 година досега от правителството на ловеца на защитени животни и президент, другаря Първанов (той създаде тройната коалиция между Цар, Станишев и Доган). Нека ви припомня - ужасно състояние на държавните финанси, тотално разбити и нереформирани сектори като болничната медицинска помощ, пенсионна система, образование, сигурност и съдебна система, заложени гигантски капани, например хиляди подписани договори с доставчици без нито една стотинка осигурено финансиране (над 2 милиарда лева), блокирани 13 милиарда евро субсидии и помощи на европейския съюз, отвратителен международен имидж на най-бедната, насрана и корумпирана страна в ЕС. Едновременно с това едно единствено нещо има България, с което може да се гордее - че не изпаднала в НЕплатежоспособност за разлика от нашите много надути южни съседи гърците. Не се съмнявайте, че обучен от Държавна сигурност и неин дългогодишен доносник, пардон, сътрудник под псевдонима Гоце, другаря Първанов, много добре знае как да прави подли атаки към политически противници във възможно най-подходящия момент. Толкова много съм се нагледал на такива гадове, причинили и причиняващи и в момента огромни щети на България, че много лесно разпознавам почерка на ДС и на АОНСУ. Стане ли нещо много гадно и гнусно в нашата страна, може да се обзалагате с цялото си състояние, че в дъното стоят дърти ченгета и/или дърти функционери-другари от доброто старо БКП, понастоящем БСП. Пред дърти, добре обиграни в нашия гнусен политически живот хиени, обучени от ДС, хлапета като Дянков изглеждат на моменти напълно безпомощни.
0
 
 
заспалия ни кмет вместо да се крие в отпуска или болнични да си вдига чукалата и в софия. и без това обича да казва, че всичко в пловдив зависи там.
+2
 
 
Г-н Дянков,защо не предложите на вашият лидер Борисов да легализира проституцията в България.Тогава ще видите колко бързо ще излезнем от кризата и какви приходи ще има държавният резерв.Нямате интерес,нали. Още покойният Георги Стоев написа в една от книгите си,че това е бизнес на каратиската мафия,зад която стои и Борисов.Да не говорим колко още скрити сектори има,където парите валят от небето. Къде е по-лесно да налагаш данъци и да сваляш по 2 кожи от гърба на обикновените хора.
+2
 
 
Дянков отпътувал за Холандия и Великобритания, но междувременно щял да се среща с експертите на Муудис, заради негативната оценка, която вчера дадоха на банковата ни система. Явно го е страх, че следва сваляне на кредитния рейтинг за България, което значи и да му падне главата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2024/2025
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: