Близки: "Самоубиха" адвокат Зотев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:06 / 09.04.2011
10722
Пълна мистерия обвива самоубийството на известния пловдивски адвокат по търговско право Валери Зотев. От полицията са категорични, че юристът сам е сложил край на живота си, но ден след драмата на ул. "Брезовска" 34 все още няма открито предсмъртно писмо. Колеги и приятели на адвоката пък са категорични, че той не би посегнал сам на живота си. Факт е, че Зотев бе намерен заключен в кантората си, след като съпругата му сигнализирала в полицията, че мъжът й не се прибрал цяла нощ. В офиса криминалистите попаднали на безжизненото тяло на юриста, което било цялото в кръв. На бюрото му били подредени някои негови лични вещи, а до трупа му лежал ножът с неговите отпечатъци. Резултатът от аутопсията сочи, че Валери е пил хапчета, после опитал да си пререже вените и накрая забил нож близо до гърлото си. Ударът с хладното оръжие е бил смъртоносният. Към самоубийство насочва обаче единствено заключената отвътре врата на кантората. Извън всякаква логика е според близките на адвоката той до такава степен да е желал смъртта си, а никой около него да не е разбрал. Нещо повече - Валери винаги бил в добро настроение, с голямо самочувствие и дори самоуверен. Правело впечатление доброто му финансово състояние. В семейството също не е известно да имал някакви проблеми. Сегашната му съпругата е втори брак. Двамата имат дъщеря и изглеждали щастливи. Първият брак на юриста е със студентската му любов, но завършил с развод още докато следвал. От първата си жена, която е от Плевен, има дъщеря. Тя е студентка първи курс в Австрия. Близки на адвоката споделиха, че той плащал за образованието й зад граница, като това не му било проблем, тъй като делата му вървели добре. Не е известно да е работел за клиенти със съмнителен бизнес, но сред колегите си е популярен с това, че решавал дела, които по принцип се точат с години, само за няколко месеца. Разполагал с нужните връзки и умение, затова, макар че хонорарът му бил висок, е търсен от бизнеса за разрешаването на различни заплетени казуси. Още повече че правото му било в кръвта. Да следва в Юридическия факултет на Софийския университет, била училищната мечта на Валери, докато учел в Руската гимназия в Пловдив. Първоначално обаче не успял да влезе право, а бил приет да следва философия. След първата година се подготвил отново и опитал втори път в Юридическия. Този път бил приет. Още в началото знаел, че иска да практикува като адвокат. Веднага след завършването започнал работа в родния Пловдив, където междувременно се оженил за втората си съпруга. Започнал да се занимава с трудово право, но много скоро разбрал, че фирмените дела са силата му и се насочил към тях.

След трагичния инцидент приятели на 42-годишния Валери коментират смъртта му като мистериозна. Според повечето му близки или някой го е убил, или е бил притиснат от някого да сложи край на живота си, което пак е вид убийство. Психологически причини никой не вижда, тъй като адвокатът бил много разумен и практичен човек. Никога не е имал психически проблеми, а и самият като характер не бил човек на големите емоции. Приемал всичко в живота от страната на логиката и бил безкрайно търпелив. Не на последно място много отговорен като баща, затова ако не друго, то поне заради дъщерите си не би посегнал на живота си, казват приятелите му. Съвсем наскоро той бил и на среща със съученици от гимназията, които също твърдят, че е бил в добро настроение. На купона споделял за живота и работата си и по никакъв начин не е показал да има някакви проблеми.

Вероятно криминалистите работят и по версия за насилствена смърт, макар официално да обявяват, че Валери Зотев се е самоубил. От офиса му са иззети личният му компютър и някои документи, които може да дадат по-конкретна посока в разследването. Ще бъдат разпитани близки и колеги на адвоката, както и някои от клиентите му.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (8)

Още по темата (2):
08.04.2011 Намереният мъртъв адвокат от Пловдив се е самоубил
07.04.2011 Пловдивски адвокат открит с прерязано гърло
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).