Бизнес и Община обединиха усилията си в подкрепа на летище "Пловдив"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
13:26 / 15.05.2017
5111
"Участваме в процедурата за концесия на летище "Пловдив", надявам се тя да е успешна за нашия Консорциум, да имаме сключен договор и да вземем аеропорта като гражданско летище и като един логистичен хъб." Това заяви Пламен Панчев, председател на УС на клъстер "Тракия икономическа зона", след като Общинският съвет единодушно даде подкрепата на Община Пловдив за консорциума, сключен между ТИЗ, ПИМК и КЦМ за участие в открита процедура за предоставяне концесията на пловдивския аеропорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Логистиката в нашия регион бележи 37% ръст, в бъдеще тя ще се развива като сериозен отрасъл, който ще допринася сериозно за икономиката. Летището съвсем естествено намира своето място тук, а за нас е важна подкрепата на Общината", посочи преди това в залата на Общинския съвет той. 

"Към настоящия момент юридически не е възможно участие на община Пловдив в консорциума", заяви на свой ред кметът Иван Тотев. "Добре е да има концесионер с пловдивско участие, но по сега действащия закон не може да влезем в Консорциума. Това обаче не означава, че не може да имаме общи инициативи и дейности не само на територията на летището, но и по отношение бъдещето му. Може да си партнираме и това е по-важното в случая за мен", коментира той. "Поканата към Община Пловдив показва едно уважение, защото съвместната ни работа води до това да имаме толкова добър имидж". 

Все пак общинските съветници настояха да узнаят защо точката за подкрепата на община Пловдив към Консорциума влиза като извънредна, след като самият Консорциум е създаден на 1 март. 

Кметът Тотев призна, че сам се е заблудил за крайния срок за подаване на документите за концесията, който реално изтича в сряда и затова се е наложило съветниците да бързат с решението си. 

"Това е частна инициатива и реално никой не е длъжен да ни кани", коментира в залата Георги Колев от групата на земеделците. "За нас трябва да е чест, тези хора нямат нужда нас. Правят го, защото са от Пловдив и защото смятат, че гражданите на Пловдив заслужават", обърна се към колегите си в залата той. 

В крайна сметка, както Plovdiv24.bg вече писа, решението бе прието с 48 гласа "за", нито един не се въздържа или пусна отрицателен глас. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).