Бивш възпитаник на Спортното училище отива в затвора за убийство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:10 / 20.12.2016
19537
Пловдивският окръжен съд осъди Христо Терзийски на 4 години лишаване от свобода и го призна за виновен в причиняването на смърт по непредпазливост на П. П., като деецът не е предвиждал настъпването на обществено опасните последици - смъртта, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, вследствие на умишлено нанесени три средни телесни повреди, причинили трайно затрудняване движението на снагата за период от повече от 30 дни.

На основание чл. 25, ал. 1 вр. чл. 23, ал. 1 от НК групира наказанието от четири години лишаване от свобода на Христо Терзийски по настоящото дело и наказанията от една година и шест месеца лишаване от свобода и една година и два месеца лишаване от свобода, наложени на същия подсъдим по НОХД №6236/2015 г. по описа на Районен съд - Пловдив, като определя едно общо най-тежко наказание от 4 години лишаване от свобода.

На основание чл. 24 от НК увеличава определеното общо най-тежко наказание с 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.

На основание чл. 61, т. 2, във вр. с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС така наложеното наказание в размер на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода подсъдимият Христо Терзийски следва да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Състав на Окръжния съд осъди Христо Терзийски да заплати на гражданския ищец и частен обвинител по делото Й. В. сумата от 15 000 /петнадесет хиляди/ лева обезщетение за причинените й от престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 28.08.2012 г. до окончателното й издължаване, като до пълния предявен размер от 50 000 лева отхвърли гражданския иск като неоснователен и недоказан.

Според обвинителния акт семейството на подсъдимия Христо Терзийски имало две къщи с общ двор в с. Стряма, обл. Пловдивска. През пролетта на 2012 г. Христо и брат му пуснали да живее в едната къща, без да плаща наем, пострадалия П. П., пенсионер, с уговорката да плаща само тока и водата. Това обаче не се случило. 

На 18.08.2012 г. жената, с която П. П. живеел в къщата, заминала за Испания при големия си син, като малко след това пострадалият П. й се обадил с оплакване, че няма какво да яде. Това било често състояние при съжителството им - все имали някакви борчове. До заминаването й пострадалият бил в добро здраве, не злоупотребявал с алкохол, издържал се от пенсията си.

Междувременно Христо и брат му били задържани от органите на полицията и след освобождаването им, изнесли багажа на П., а него изгонили. Причината, която изтъкнали, е, че П. ги крадял, а Христо Терзийски смятал, че ги предавал и на полицията.

На 28.08.2012 г. Христо видял на улицата пострадалия П. и го повикал в двора на къщата си. Започнал да му се кара и да го пита къде са инструменти, за които брат му твърдял, че са откраднати - трион и тесла.

Решил да го сплаши, като го удари. Ударил го няколко пъти с юмруци в тялото, при което му нанесъл три средни телесни повреди - счупване на пето, десето и единадесето ребро. Пострадалият се свил и паднал на земята, помолил Христо да повика Бърза помощ, след 2-3 минути спрял да се движи и говори. 

Терзийски проверил за дишане и пулс, но такива нямало. Смъртта била вследствие счупванията на 10-о и 11-о ребро в дясната гръдна половина, довели до чернодробна травма - разкъсване и остра кръвозагуба. 

Терзийски се уплашил, че ще трябва да влиза в затвора и решил да скрие тялото. Натоварил го на задната седалка на беемвето си, откарал го до тяхната нива, изкопал дупка в пресъхнал напоителен канал и заровил тялото на П. 

На 17.03.2015 г. служител при "Криминална полиция" провел беседа с подсъдимия във връзка с разследване на множество кражби. В този разговор Терзийски разказал за случилото се през лятото на 2012 г. При извършения следствен експеримент Терзийски отвел полицаи до местопрестъплението, а при направения оглед на около 100 метра от асфалтовия път между с. Стряма и с. Трилистник, преди ДДС "Чекерица", били намерени заровени в почвата човешки кости и вещи, принадлежащи на П. - къси панталони и ключове.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив. 

29-годишният Терзийски е завършил Спортното училище в Пловдив. Тренирал е кану-каяк и е печелил златни медали заедно със своя брат близнак.


Виж коментарите (4)

Още по темата (7):
21.06.2016 Обвинен за убийство отива в ареста
19.03.2015 Тук е бил заровен трупът от Стряма
19.03.2015 Образуваха досъдебно производство заради откритите човешки останки вчера
19.03.2015 Задържаха бивш възпитаник на Спортното училище за убийство
18.03.2015 Останки на мъж, жертва на убийство, са изровени край "Чекерица"
18.03.2015 Човешки останки открити при мистериозната операция край Стряма?
Още новини от Новини от Пловдив:
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).