Бирници погнаха гаражи, превърнати в магазини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 16.06.2010
3450
Масови проверки започва общинската дирекция "Местни данъци и такси", предупреди вчера нейният шеф Николай Ненков. Този път бирниците ще дебнат дали гражданите не въртят номера с плащането на данък сгради и патентния данък. Три екипа от по трима души са сформирани за предстоящите акции, които ще започнат до десетина дни по вече одобрения график.

Едни от нарочените обекти са гаражите, които масово са превърнати в магазини и ателиета за услуги. Служителите отиват на място, виждат, че в гаража се продават сирене и мляко, и проверяват как е деклариран имотът. Ако се води жилищен обект вместо търговски, веднага ще го облагаме с по-висок налог за пет години назад заедно с лихвите и наказваме с глоба до 1000 лева, обясни Ненков. При фирмите, които плащат патентния данък, ще се преглежда дори и броят на работните места.

Проверките са една от антикризисните мерки, чиято цел е набавяне на приходи в бюджета, подчерта Николай Ненков. Засега съм доволен от постъпленията, през май сме сбрали 3,8 милиона лева, което е добра сума, похвали се шефът на общинското Данъчно. И през юни той очаква сериозни приходи, тъй като гражданите ще плащат втора вноска за имотите и патент.

Съкращения в дирекцията не се предвиждат, въпреки 30-процентното свиване на държавната субсидия. Бирник в криза не се пипа, защото той носи пари, дълбокомислено отбеляза Ненков.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).