Бира, чипс и цигара по време на културно събитие възмутиха пловдивчанин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:56 / 28.07.2022
22251
"Бира, чипс и цигара... Какво друго му трябва на един скоро устроил се новопловдивчанин, за да се наслади на фолклорната фиеста на Античния театър?Нашият съвет е: когато сте се възползвали от възможността да присъствате безплатно на културно събитие, моля не си оставяйте културата вкъщи!"

Това написа на електронната поща на Plovdiv24.bg наш редовен читател, който очевидно е останал с неприятно впечатление от видяното в понеделник вечерта.

В 26-тото издание на Международния фолклорен фестивал, след двегодишна пауза заради ковид пандемията, в града под тепетата си дават среща представителни фолклорни състави от Аржентина, Бразилия, Румъния, Грузия, Турция.

От българска страна - домакини са фолклорен Ансамбъл "Тракия“ – Пловдив с главен художествен ръководител: проф. д-р Даниела Дженева и Фолклорен Танцов Ансамбъл "Дилянка" с художествен ръководител Мария Кьосева. В това издание "Дилянка“ чества своя 30-годишен юбилей със специален концерт-спектакъл.

В дните от понеделник 25-ти до петък – 29-ти юли, всяка вечер от 17.30 часа ще се има дефилетата на съставите по маршрут от "Дом Левски", Главната улица до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където от 18.00 ч. ще се изнасят кратки концерти. Официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър са с начало от 20:00 ч. и вход свободен! Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в град Пещера.

26-тия Международен фолклорен фестивал се организира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).