Безумията в Пловдив край нямат

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (2)
08:57 / 08.01.2023
7028
Поредната недомислица в един от кварталите на нашия град забеляза Plovdiv24.bg. Става въпрос за контейнери, които заемат буквално целия тротоар. Ако пешеходец иска да премине, ще трябва или да нагази в зелената площ, или да притича през пътното платно, или да премине на отсрещния тротоар в нарушение, защото там няма пешеходна пътека. 

Чистотата на Пловдив е важна, важно е наличието на достатъчен брой контейнери за отпадъци, както и тяхното обслужване, трябва ли обаче те да са за сметка на безопасността на хората. Тук поне има обособен джоб, за разлика от контейнера , който е на възловия булевард “Санкт Петербург" точно след завоя, преди спирка на градския транспорт.

Къде и как да бъдат поставени контейнерите за смет зависи от районната администрация, която приема схема. Все пак район “Западен" е добре да помисли поне обособяване на пътека от плочки зад казани, така че хората да преминават спокойно. Да не забравяме, че в този град има и майки с колички, дори такива с близнаци, плюс инвалиди и ако тротоарите не са създадени за хората, то тогава за какво са?

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).