Без специално звено за компостиращата инсталация в ОП "Градини и паркове"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:47 / 22.10.2020
3221
Няма да има отделно звено с 12 служители в ОП "Градини и паркове", което да се занимава с компостиращата инсталация. Това решение с 41 гласа "за", 1 "против" и 5 "въздържал се" взеха пловдивските общинските съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg

По предложение на новия директор Веселин Козарев обаче щатният състав на предприятието ще се увеличи с една бройка и на поста ще се назначи технолог на производството. Също по негово предложение бяха разделени като дейности изграждането и поддръжката, с аргумент, че са две различни функции, а към правомощията на директора бяха прибавени организирането и провеждането на квалификационни курсове за щатните и нещатните служители. Козарев обеща, че в най-кратки срокове ще организира срещи с представители на Аграрния университет и Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия. 

Съветници от различни групи поздравиха Веселин Козарев, който е техен бивш колега, за новата му длъжност. Независимият Слави Георгиев предупреди, че ОП-то не трябва да бяга от своята същност - да поддържа зелените площи в града, и изрази опасения, че с предложеното разделяне ще се навлезе в ресора на строителния зам.-кмет Пламен Райчев, който отговаря за изграждането.

"Не ми се иска ОП-то да се превърне в строителна фирма" - предупреди Георгиев. Владимир Кисьов от "Съюз за Пловдив" обаче уточни, че не ставало въпрос за изграждане на жилища, а за парково строителство. Независимият Георги Величков, който е сред малцината подкрепили проекта за обединяване на три общински дружества, поиска поддържането чистотата на алеите да се прехвърли към ОП "Чистота", но предложението не беше прието. 

Интересни реплики си размениха Николай Радев от БСП и кметът Здравко Димитров. Радев поздрави Козарев за идеята за създаване на група за парково строителство и най-вече че се предвижда работа в междублоковите пространство. "Асеновградско шосе беше построено под погледа на сегашния кмет, сега там е тъжна гледка" - каза Радев.

"Това е едно от нещата, с които се гордея. Там трябва да се направи сонда, и когато се изградят локалите, ще се промени" - отговори кметът Димитров и напомни, че откакто е направено Асеновградско шосе няма нито една жертва там.

По искане на групата на "Демократична България" дебатите бяха прекъснати за 7 минути, след което Веселина Александрова обяви, че ще гласуват с "въздържал се", но дават кредит на доверие на новия шеф за 1 месец да оптимизира персонала и числения състав. 

На практика щатовете в ОП "Градини и паркове" се увеличават не с 12, а с един, което било бонус, по думите на Евелин Парасков. От ДБ продължават да настояват за цялостна реформа в предприятието.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (79):
22.10.2020 Пак прекроиха бюджета на Пловдив
08.10.2020 Поискаха оставката на кмета на Пловдив!
07.10.2020 31 милиона лева дължат хора и организации на община Пловдив
07.10.2020 Здравко Димитров обясни защо не е поканил ДБ на обсъждане
07.10.2020 Грандиозен скандал в Общинския съвет: ДБ и Зико се обиждат на мишоци
02.10.2020 Здравко Димитров проведе работна среща с представители на Общинския съвет
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).