Баташки няма пари за лекарства, ремонтирал си кабинета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:01 / 18.03.2010
4971
Общинските съветници дадоха карт бланш на шефа на МБАЛ "Свети Пантелеймон" доц. Илия Баташки да тегли кредит в размер на 200 хиляди лева, който ще бъде изплащан в продължение на 24 месеца с част от бъдещите постъпления от Здравната каса, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Парите са нужни, за да доизплатим част от натрупани просрочени задължения към фармацевтична компания", мотивира искането си пред съветниците доц. Баташки. Особено важно е кредитът да бъде изтеглен до 8 април, за да не се стигне до завеждане на изпълнително дело.

ГЕРБ и шефката на здравната комисия д-р Лилия Учкунова се възмутиха, че такова важно предложение влиза в извънреден порядък. И друга причина за възмущение изказа д-р Учкунова: "Като няма пари, защо доц. Баташки е правил ремонт на неговия кабинет, а и на този на юристката си, за да си създава излишен комфорт. Когато положението е трудно, трябва да се задоволяваме с това, което имаме."

Баташки призна за ремонта - с 30 хиляди лева бил пооправил не два, а пет кабинета и покани който желае да отиде да ги види. Според него ръководител на болница с 6-милионен приход можел да си позволи канцелария с бюро и два стола.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).