Батаклиев иска да разсрочи задълженията на "Транс сити"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:19 / 03.09.2012
4694
"Транс сити" иска среща с "EFG", на която ще настоява задълженията й към лизинговата компания в размер на близо 1.5 млн.лв. да бъдат разсрочени за година и половина, съобщи за репортер на Plovdiv24.bg собственикът на фирмата Ангел Батаклиев. Така той потвърди официално новината от журналистическото разследване на репортер на Plovdiv24.bg, което показа, че има реална възможност 52-та автобуса на бившия "червен" съветник да спрат да обслужват масовия градски транспорт в Пловдив. Днес преди обяд обявлението на частния съдебен изпълнител е получено и входирано в деловодството на фирмата, допълни още Батаклиев.

Както писахме първи, от 3 септември тече двуседмичният срок, в който "Транс сити" трябва доброволно да върне на банка возилата, закупени на лизинг. Ако това не се случи, те ще бъдат отнети принудително. Дружеството е натрупало около 1.5 млн.лв. просрочие по вноските на договора с лизинговата компания "ЕFG". По случая е образувано изпълнително дело при пловдивски частен съдебен изпълнител. "ЕFG"са прекратили и двата договора за лизинг с "Транс сити". По единия от тях Батаклиев вече е върнал 8 автобуса, по втория остават 52. 

"Неколкократно сме изпращали предложения до лизинговата компания за разсрочване на задълженията ни по договора за изплащане на автобусите. И държавата е в криза, и Общината не е компенсирала загубите ни в пълен размер. Затова за недофинансиране на дружеството, сме завели иск към Община Пловдив, възлизащ на 7.8 млн.лв.", коментира за сайта ни днес Батаклиев.

Според него превозвачите в града не работят на пазарен принцип. "Определени са ни маршрути, разписание и график за движение, цената на билетите и картите, процентът на пътуващите преференциално, който е около 40-50 000 хиляди и съставлява около 70% от всички пътуващи в масовия градски транспорт в града", изброи мажоритарният собственик на превозвача.

"Не се притеснявам от евентуално прекратяване на договора с общината, тъй като това може да го направи само изрядната страна по парафа. В случая Община Пловдив не е изрядна към "Градски транспорт", смята още бившият "червен" съветник.

Припомняме, че най-вероятно градската институция ще изчака Батаклиев да достигне процентното неизпълнение на договора с "Транс Сити" и ще предприеме стъпки за неговото разваляне.

"Това не означава, че хората няма да има с какво да пътуват. Няма да оставим пловдивчани без градски транспорт", категоричен беше за Plovdiv24.bg  кметът Иван Тотев. Законът позволява за срок от 6 месеца със заповед на градоначалника да бъде определен друг превозвач или превозвачи, които ще изпълняват линиите, по които до момента се движат автобусите на Батаклиев.

"Най-вероятно това ще бъдат останалите пловдивски превозвачи, между които маршрутите ще бъдат разпределени", коментира още градоначалникът.

През половингодишния период ще тече процедура за избор на нова фирма-превозвач. 


Виж коментарите (7)

Още по темата (244):
08.12.2022 Общината окончателно се раздели с "Градски транспорт - Пловдив" АД
05.12.2022 Петролен бос купува общинския дял в "Градски транспорт" на Батаклиев
04.03.2022 Защо Пловдив няма тролеи?
13.01.2022 Акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД отиват при Георги
Самуилов
06.01.2022 Георги Самуилов е пожелал да купи акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД
01.11.2018 "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев има нов синдик
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).