BBC: Пловдив - величествен и приказно изглеждащ град!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:39 / 21.10.2015
6030
Пловдивският общински ансамбъл "Тракия" бе представен в популярната поредица на Би Би Си "Great Railway Journeys Continental". Това е един от най-известните пътеводители за британски туристи, в ролята на телевизионен гид в него е британският журналист и бивш член на Европейския парламент - Майкъл Портильо. 

В епизодът, излъчен за първи път на 16-и октомври, водещият представя Пловдив с думите: 

"Ако се чудите кой е този величествен и приказно изглеждащ град, ще ви кажа, че тук има приказна жилищна архитектура и се намираме на старта на маршрут на "Ориент експрес" от София до Истанбул."

Той запознава накратко зрителите с историята на града и с традиционните тракийски танци. 

"Наистина танците са много красиви, носиите са прекрасни...". Така Майкъл Портильо анонсира ансамбъл "Тракия", танцьорите на който в този момент изпълняват част от своя репертоар на сцената на Античния театър. Следва неговото запознанство с традиционния танц ръченица и опита му да играе заедно с танцьорите.

В поредицата на Би Би Си "Great Railway Journeys Continental" Майкъл Портильо пътува на изток през Балканите по най-екзотичните участъци на маршрута на "Ориент Експрес", въоръжен със своя верен пътеводител от 1913 г., на британския писател Джордж Брадшоу. Неговото пътуване започва в София, столицата на България и включва спирка в древния град Пловдив. 

Това е вторият екип на Би Би Си, който в рамките на 2 години се снима в Пловдив. През 2014-а бе заснет и излъчен филм, чийто фокус бяха археологическите проучвания в града. Той бе гледан от над 80 милиона зрители. 

Присъствието в престижната медия е резултат от целенасочената политика на Община Пловдив да популяризира града и региона като привлекателна туристическа дестинация чрез сътрудничество с български и чуждестранни медии, които допринасят за ефективна реклама на града. 

В последните две години град Пловдив се доказва като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм в страната, като бележи най-добри резултати в развитието на туризма спрямо останалите градове в България.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).