Азис срещу българския фолклор: Plovdiv24.bg търси добрите новини

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
09:45 / 15.10.2016
6295
През седмицата Plovdiv24.bg в рамките само на един ден представи на своите читатели две истории от две пловдивски училища. 

Добрата новина - четири момчета от 7 клас на СОУ "Любен Каравелов" сами решиха да докажат на обществото, че доброто у младите взима връх над безсмислената агресия и лошите навици. Те са Ивайло, Боби, Йосиф и Георги. Вече си имат собствен импровизиран оркестър, с който повдигатсвоети и това на приятелите си настроение през свободните минути на междучасията. 

Наш репортер ги посети. Да - момчетата свиреха и се усмихваха, потропваха в ритъма на народната музика, увлякоха и още съученици. За едно голямо междучасие тези деца по собствена воля изнесоха цял фолклорен концерт. После влязоха в следващия час. 
 
"Ние възпитаваме учениците си в духа на народната музика", сподели директорът на "Любен Каравелов". А децата предават това възпитание на възрастните и кръгът се затваря. 

Последва и другата новина - деветокласници от елитна пловдивска гимназия се снимаха как танцуват под съпровод на песен на Азис в час по музика. Заваляха коментари за срама и позора, които се лепят на училището, люлка на родолюбието - Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий". И още - последваха коментари за чалга поколението, за деградацията и нравите на съвременните ученици...

Plovdiv24.bg не дава оценка, но цифрите говорят сами. Само за ден добрата новина получи 17 000 преглеждания срещу над 47 000 за тази, по която уж всички хвърлят камък. 

Plovdiv24.bg обаче ще продължи да се фокусира върху красивото и положителното. Ще продължаваме да издирваме млади таланти и надежди, добри сърца и добри дела. 

Всеки, който иска да да посочи добър пример, да се похвали с постижения на любим човек, да поощри постъпка на дете и още, и още... може да разкаже историята си на адреса на редакционната ни поща - support@plovdiv24.com или да ни изпрати новина от тук. Очакваме Вашите истории и на телефони 032 539 560, 0886 598 267!

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
13.10.2016 Възпитаничка на Хуманитарната в Пловдив за чалгата там: Това не е бар, а храм! Ядосана съм!
13.10.2016 Учителка подканва деца да пеят песен на Азис в пловдивско училище
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).